Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudecove slzy tíšili diváci. Handzuš pociťuje hrdosť

Pocity smútku a sklamania vyvážila emotívna podpora fanúšikov. Hokejisti Banskej Bystrice skončili vo finále slovenskej extraligy na druhom mieste. Najvernejší diváci ich po zápase oslavovali, akoby boli majstri.

12.04.2015 15:14
Michal Hudec Foto: ,
Smutný hráč Banskej Bystrice Michal Hudec po prehre vo finále.
debata

Hokej pod Urpínom je na vzostupe. Po vlaňajšom treťom mieste sa Banskobystričania posunuli o stupienok vyššie. Historicky prvýkrát sa prebojovali do finále, po ktorom sa im krku ligoce striebro.

„Hokej je o chybách a my sme ich v konečnom zúčtovaní urobili viac. Tvrdo sme šli po titule, ale nestačilo to. V kabíne je veľký smútok, chlapci sa však nemajú za čo hanbiť. Pracovali poctivo a strieborná medaila je úspechom pre nich, klub i mesto. Košice zvíťazili štyrikrát, takže titul je v správnych rukách,“ zhodnotil sériu Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice.

Najväčšou hviezdou v jeho kádri a zároveň obrovským lákadlom pre divákov na slovenských štadiónoch bol majster sveta z Göteborgu 2002 a držiteľ Stanleyho pohára s Chicagom veterán Michal Handzuš. V jeho posezónnom hodnotení sa najčastejšie spomínalo slovo hrdosť.

„Nezvládli sme piaty zápas v Košiciach, kde sme boli nebezpeční len posledných pätnásť minút. V šiestom stretnutí sa hralo opatrne. Bolo to o jednom góle. Nepremenil som šancu a následne sme inkasovali. Bojovali sme sa o výsledok do konca, každý sa obetoval za druhého. Chlapci hrali so zraneniami či chorobami. Som hrdý na tento kolektív,“ uviedol 38-ročný center.

Počas sezóny odmietol niekoľko zahraničných ponúk a zotrval vo svojom materskom klube. Vytúžená trofej mu ušla rovnako ako v sezóne 2004/2005 so Zvolenom v čase výluky v NHL.

„Bolo veľmi emotívne hrať pred domácim publikom. Celé mesto žilo hokejom, ľudia nás potľapkávali po ramenách, aby sme makali. Dali sme do toho srdce. Hrali sme progresívne, priamočiaro a silovo. Do extraligy sme priniesli nový kanadsko-americký štýl, pomohol nám dostať sa tak ďaleko. Prežil som nezabudnuteľné chvíle, no s trpkým koncom,“ dodal.

O svoj piaty majstrovský titul bojoval banskobystrický kapitán Michal Hudec. Predchádzajúce štyri získal s bratislavským Slovanom. Po zápase sa v jeho očiach objavili slzy sklamania.

„Len s ťažkosťami si pripúšťam, že sezóna sa skončila a som druhý. Tento pocit zažívam prvý raz v kariére. Keď raz človek zvíťazí, má chuť na ďalšie úspechy. Treba dať hlavy hore. Mužstvo má charakter a verím, že hokejová eufória mesta i celého okolia ešte zopár rokov vydrží. Treba robiť postupné kroky a verím, že titul do Banskej Bystrice čoskoro príde. Môj smútok tíšia skvelí diváci,“ poznamenal Hudec.

Handzuš nepôjde na svetový šampionát
Útočník Michal Handzuš bezprostredne po skončení finálovej série oznámil, že nepomôže slovenskej reprezentácii na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku. Skúsený 38-ročný center priznal, že jeho výkonnosť momentálne nie je na takej úrovni, aby mohol reprezentovať na vrcholnom podujatí. „Na šampionát by mali ísť najlepší hráči z extraligy a ja medzi nich momentálne nepatrím,“ konštatoval Handzuš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #HC 05 Banská Bystrica #Michal Hudec