Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrický obrat odmietol Bicek. Klobúk dolu pred Sašom, tvrdí

Druhému finálovému zápasu hokejovej extraligy v košickej Steel aréne nechýbali kvalita, nasadenie, ale aj poriadne dramatická koncovka.

03.04.2015 08:54
Alexandr Hylák Foto: ,
Alexandr Hylák.
debata

Až keď Jiří Bicek premenil svoj samostatný nájazd a Michal Handzuš to po ňom nezopakoval, mohli sa Košičania tešiť z dôležitého druhého víťazstva v sérii.

"Nájazdy sú lotéria a náš brankár Sašo Hylák? Klobúk dolu, vychytal všetky tri. Na nájazdy sa nepýtam, ja to veľmi neviem, tréner určil hráčov, my sme si určili poradie, a som rád, že to takto dopadlo,“ tešil sa strelec víťazného gólu Bicek, ktorý rýchlym pohybom do bekhendu prekonal Corbeila. "Nájazdy sú o šťastí aj o individuálnej technike hráčov. Oni v tom boli lepší,“ priznal Handzuš.

Skúsený center, ktorý má v zbierke tri zo štyroch slovenských medailí z majstrovstiev sveta, vyzdvihol herný výkon aj psychickú odolnosť svojich spoluhráčov. Bystričania v závere tretej tretiny za tri a pol minúty strelili dva góly, z 1:3 vyrovnali na 3:3, a vynútili si predĺženie.

"Musíme hrať tak, aby sme nemuseli dobiehať stav 0:3, aj keď potom sme ukázali charakter a tímovosť. Verili sme, že za stavu 1.3, čo je zradný stav pre toho, kto vedie, keď dáme gól, pridáme ešte jeden, a to sa aj podarilo. Sme mužstvo, ktoré sa nevzdáva, ukazujeme to celú vyraďovaciu časť,“ pochválil Handzuš.

Bicek musel pred médiami vysvetľovať, ako je možné, že Košičania stratili trojgólový náskok, ktorý mali od 31. min, v závere riadneho hracieho času.

"Za stavu 3:1 vyhral Mišo Handzuš buly, on to vie, puk zostal stáť, potom zrazu vyskočil pred nášho brankára… Tretí gól padol po dorážkach, ale už je to za nami,“ uviedol Bicek, ktorý rovnako ako Handzuš, má podiel aj na Stanleyho pohári za víťazstvo v NHL.

Zatiaľ čo 38-ročný Handzuš ho získal pred dvoma rokmi so Chicagom, o rok a trištvrte mladší Bicek má vzácny prsteň ešte zo sezóny 2002/2003, keď bol súčasťou víťazného tímu New Jersey.

Po dvoch košických zápasoch vedie obhajca titulu 2:0. Na ťahu je Banská Bystrica. Ak chcú jej hráči ešte zdramatizovať toto finále, musia v domácom prostredí aspoň raz zvíťaziť. "Cieľ sme splnili. Vyhrali sme dva zápasy doma, lebo ísť do Bystrice za stavu 1:1 sme nechceli. Tam to bude úplne iný hokej, viac fyzický do tela, lebo je tam menšia plocha,“ doplnil Bicek.

"Prehrali sme síce po nájazdoch, ale to nás nesmie dať dolu. Naopak, musí nás posilniť pred pokračovaním série fakt, že sme dokázali vyrovnať z 0:3 na 3:3,“ zhodnotil pre RTVS tréner Bystričanov Miroslav Chudý.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Jiří Bicek #Alexandr Hylák