Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pre Bartánusa víťazný gól na kolenách jeden z najväčších v kariére

Zatiaľ čo v závere základnej časti Tipsport extraligy boli hokejisti HC Košice suverénni, postup v play-off sa pre nich zmenil na tvrdú drinu.

25.03.2015 09:00
Marek Bartánus Foto: ,
Zľava: Ľubomír Dinda z Popradu a Marek Bartánus z Košíc.
debata

Vo štvrťfinále dovolili Piešťancom ukoristiť dva zápasy, v semifinále Popradčanom iba jeden, ale na domácom ľade dvakrát otáčali z nepriaznivého stavu o dva góly. V utorok v zápase číslo 5 prehrávali domáci s Podtatrancami ešte po druhej tretine 0:2. Troma gólmi v tretej časti však zmenili piskot šiestich tisícok divákov v Steel aréne na postupové ovácie.

„Do tretej tretiny vykorčuľovalo úplne iné mužstvo. Zrazu sme mali tlak, strely na bránku a prišli aj góly. Boli sme doslova presvedčení o tom, že keď strelíme prvý gól, tak to otočíme,“ cituje server hokej.sk útočníka Mareka Bartánusa.

Práve hráč s číslom 61 sa 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny zaslúžil o to, že zápas sa nepredlžoval a Košičania postúpili ôsmykrát v rade do extraligového finále. Elegantným spôsobom si spracoval puk na útočnej modrej a to bol pritom ešte otočený chrbtom k bránke.

„Snažil som sa, aby ma obranca nepreskočil a nemohol mi vypichnúť puk. Potom som bol už na kolenách a musel som rýchlo zakončiť. Som rád, že mi to tam so šťastím padlo. Tento gól patrí jednoznačne medzi najväčšie v mojej kariére,“ priznal Bartánus.

Útočnou jednotkou nielen Košíc, ale aj celej vyraďovacej časti je Gabriel Spilar. V 11 zápasoch štvrťfinále a semifinále strelil 7 gólov a pridal 12 asistencií. Hrá s veľkým prehľadom a strieľa aj dôležité góly. V utorok po ukážkovom blafáku v 46. min vyrovnal na 2:2.

„Prvá polovica zápasu bola z našej strany dosť zlá. Potom sa to zlepšovalo a Poprad kondične odišiel. V závere sme mali aj šťastie, ale my sme sa oň pokúšali. Sme radi, že semifinálová séria je za nami. V Košiciach sú obrovské tlaky, nielen od divákov, ale každý berie to finále ako samozrejmosť,“ povedal Gabriel Spilar pre Korzár.

Predsezónny cieľ, ktorým bol postup do finále, sa „oceliarom“ podarilo splniť, hoci „kamzíci“ poriadne hrýzli. O veľkej radosti Košičanov svedčila aj výborná nálada bezprostredne po zápase.

„Je to pre nás zadosťučinenie a tiež nám odľahlo pri srdci. Podarilo sa nám splniť cieľ, ktorý máme v podstate každú sezónu. Dúfam, že vo finále budeme mať všetci voľnejšie ruky aj nohy a pôjde nám to ešte lepšie ako doteraz,“ konštatoval Spilar.

Súperom Košíc vo finále bude úspešnejší zo semifinálovej dvojice Nitra – Banská Bystrica. V tejto sérii je pred stredajším zápasom v Nitre stav vyrovnaný 2:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad #Marek Bartánus