Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočník Popradu Takáč: Do Košíc pôjdeme so zdravým sebavedomím

Hokejisti Popradu nedovolili Košičanom ukončiť semifinálovú sériu v najkratšom možnom čase. V sobotu sa favorizovanému súperovi vzopreli a najmä vďaka trom gólom v úvode druhej tretiny vyhrali 6:2. "Víťazstvo nás psychicky povzbudilo. Určite sa odzrkadlí na sebavedomí. Veľmi chceme v utorok v Košiciach vyhrať a predĺžiť sériu,“ tvrdí útočník Popradu Samuel Takáč.

22.03.2015 17:15
Poprad, Košice Foto: ,
Popradská radosť.
debata

Máte aj na utorok odložený podobne vydarený úsek hry, ako v sobotu v úvode druhej tretiny?
Bodaj by. Veľmi by nám to pomohlo. Keď dáte viac gólov rýchlo za sebou, nakopne vás to a súpera položí. Do zápasu pôjdeme so zdravým sebavedomím. Prehnané by sa totiž mohlo vypomstiť. Chceme piaty duel zvládnuť. Všetci musia zo seba vydať sto percent, aby sme mohli zvíťaziť.

Aké ťažké bude zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúcu sériu?
Kľúčom pre nás je teraz vrátiť sa ešte na náš ľad. Utorňajší zápas pre nás môže byť posledný, ale nemusí. Chceme ho vyhrať.

Čo bude pre Poprad v utorok najdôležitejšie?
Domáci si určite utvoria tlak. Musíme ho ustáť. Podarilo sa nám to aj v sobotu, keď nás v prvej tretine tlačili. Potom treba dať nejaký gól z protiútoku.

V sobotu ste pôsobili, akoby vás piatkové domáce zaváhanie ani príliš neovplyvnilo. Čím to bolo?
Po piatku sme boli sklamaní, lebo sme veľmi chceli vyhrať oba domáce zápasy. Nevyšlo to, ale taký je šport. V piatok sme hrali s Košicami vyrovnanú partiu, no zlomil nás gól na konci druhej tretiny. Dali sme hlavy hore, čo sme potvrdili na druhý deň. Góly do šatne takmer vždy psychicky naštrbia súpera, treba si na to dávať veľký pozor.

Kto je v popradskej kabíne najväčší motivátor?
Najmä starší, skúsenejší hráči, ktorí toho majú veľa odohratého. Správajú sa ako správni lídri. Všetci dobre vieme, ako Arne Kroták túži po titule. To nám ani nemusí hovoriť. Snažíme sa, aby sa mu to podarilo. No nielen on, ale všetci veľmi túžime získať titul. Najmä tí, ktorým sa to doteraz nepodarilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad #Samuel Takáč