Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doma si trúfame vyhrať, tvrdí strelec Surový

Vyrovnaní súperi, veľké osobnosti na oboch stranách, atraktívne zápasy, búrlivá atmosféra a emócie na ľade i v hľadisku.

20.03.2015 18:20
Tomáš Surový Foto:
Hrdina štvrtkového zápasu Tomáš Surový.
debata

Prvé dva zápasy semifinálovej série medzi Nitrou a Banskou Bystricou priniesli presne to, čo hokejoví fanúšikovia od stretnutí v play off očakávajú. Nitrania v oboch viedli o dva góly a Banskobystričania vyrovnali. No zatiaľ čo v prvom našli domáci sily na rozhodnutie zápasu vo svoj prospech (vyhrali 4:2), v druhom sa z víťazstva 4:3 po samostatných nájazdoch tešili hostia.

„V Nitre sme chceli raz vyhrať. Podarilo sa a máme z toho radosť. No už myslíme na ďalšie dve náročné domáce stretnutia. Oba súboje mali poriadny náboj a boli vyrovnané. Lámali sa na drobných detailoch. Preto musíme robiť čo najmenej chýb a stále hrať na sto percent,“ hovorí dvojgólový hrdina štvrtkového zápasu Tomáš Surový.

Najmä jeho druhý gól bol kľúčom k úspechu hostí. „Či to boli dôležité góly, sa uvidí až po skončení série. Ešte sme len na ceste za naším cieľom – postupom do finále. Doma potrebujeme dvakrát vyhrať, i keď vieme, že to bude náročné,“ dodáva jedna z opôr Banskej Bystrice.

Nitrania sú, na rozdiel od Banskobystričanov, po štvrtku smutní. Boli totiž blízko, aby naplno využili domáce prostredie. „Dlho sme viedli, no dva góly v priebehu necelej polminúty v tretej tretine nás zrazili dole. Už sme nenašli toľko síl ako deň predtým,“ priznáva útočník Nitry Marek Slovák. Ten sa zaskvel dvoma gólmi v prvom súboji.

„Prvý zápas bol po dlhej pauze spočiatku veľmi náročný. Nevedel som chytiť správny rytmus. Postupom času boli nohy ľahšie a ľahšie. Víťazný gól na 3:2 ma veľmi potešil. Hráme o postup do finále. Nechýba množstvo osobných súbojov i šarvátky. Predpokladám, že ani jedno stretnutie nebude mať jasný priebeh. Stretli sa totiž veľmi vyrovnané tímy. Prehra v druhom zápase nás mrzí, ale neverím, že práve tá rozhodne. Séria bude veľmi vyrovnaná,“ naznačuje Slovák.

Po dvoch semifinálových zápasoch sa opäť veľa hovorí o atmosfére na nitrianskom štadióne. Domáci priaznivci utvoria elektrizujúcu atmosféru, ktorú si pochvaľujú často i hostia. Zároveň sa však nevedia vyvarovať viacerých vulgárnych pokrikov. Vo štvrtok si nadávky vyslúžil aj líder Banskej Bystrice a dlhoročný reprezentačný center Michal Handzuš.

„Škoda tých vulgarizmov. Inak klobúk dole pred ich priaznivcami. Verím, že aj u nás v Banskej Bystrici bude plno a diváci utvoria takisto skvelú atmosféru. Dúfam, že bez urážok hráčov súpera,“ nádejá sa Surový. „Samozrejme, najradšej by sme boli, keby vulgarizmov nebolo. No fanúšikovia sa nechajú uniesť atmosférou a obrovským nasadením oboch tímov na ľade. Na hokeji sa vždy kričalo, aj sa kričať bude,“ myslí si Slovák.

Tretí duel série je v nedeľu o 17.00 v Banskej Bystrici, štvrtý o deň v rovnakom čase.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #Tomáš Surový #play off extraligy