Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boltun: Chceme byť ešte nepríjemnejší ako v Košiciach

Popradčania mali v Košiciach blízko k víťazstvu. Ba i dvom. Domov sa však vrátili s prázdnymi rukami.

18.03.2015 18:54
Peter Boltun, Gabriel Spilar, Jaroslav Kasík Foto: ,
Zľava: Peter Boltun z Popradu, Gabriel Spilar z Košíc a Jaroslav Kasík z Popradu.
debata

„Veľmi nás to mrzí. Najmä prvý zápas, v ktorom sme ešte päť minút pred koncom viedli o dva góly. Spravili sme chyby, inkasovali tri a prehrali. Mohli sme tam uhrať minimálne jednu výhru,“ sklamane priznáva hokejista Popradu Peter Boltun, ktorý získal vlani s Košicami majstrovský titul.

Ako veľmi bolela prehra v prvom semifinálovom stretnutí?
Košiciam sa strieľajú góly veľmi ťažko. Majú kvalitnú obranu a výborných brankárov. My sme im strelili štyri, čo by za normálnych okolností mohlo stačiť na víťazstvo. Vlastnými chybami sme im dopomohli k výhre. To mrzí.

Mátal vás nešťastný záver dlho, či ste sa snažili naň rýchlo zabudnúť?
V play off je vyčítanie chýb zbytočné. Nikomu to nepomôže. Treba si ich uvedomiť a druhýkrát sa im vyhnúť. Tréner nás pochválil za výkon a povedal, aby sme už mysleli len na ďalší duel. Keby sme v ňom strelili druhý gól, mohlo to byť zaujímavejšie.

Aké zápasy očakávate v Poprade?
Chceme byť ešte nepríjemnejší ako v Košiciach. Veríme, že príde veľa ľudí. V kútiku duše dúfam, že bude plný štadión. Chceme na súpera vyletieť. Budeme aktívni počas celého zápasu. Košiciam by mohlo dlhšie trvať, kým si zvyknú na užšie klzisko.

O koľko percent je Poprad doma silnejší než na ľade súperov?
To nedokážem odhadnúť. Naše užšie klzisko je pre nás výhoda. Sme naň zvyknutí. No aj so Zvolenom sme doma jeden zápas prehrali. Takže to netreba ani preceňovať. Košice majú veľmi skúsený a kvalitný tím. Na ich ľade sme neboli zakríknutí, ale doma máme ešte trochu väčšie sebavedomie.

Sú pre vás zápasy s Košicami iné než tie ostatné?
Trošku. Pôsobil som tam počas predošlých sezón a začal som tam aj letnú prípravu pred touto sezónou. Poznám skoro všetkých chlapcov. Počas zápasu sa však nepozerám na to, kto stojí proti mne na ľade. Snažím sa nemyslieť na minulosť a sústreďovať sa len na vlastnú hru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad #Peter Boltun