Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartánus: Ľudia cítili, že potrebujeme podporu

Na víťazstvá sa síce poriadne narobili, no majú, čo chceli. Hokejisti Košíc vedú v semifinálovej sérii nad Popradom 2:0 na zápasy.

18.03.2015 18:20
Marek Bartánus Foto:
Marek Bartánus.
debata

Oba zhodne vyhrali rozdielom jediného gólu – 5:4 a 2:1. „To bol náš prvoradý cieľ. Splnili sme ho. Teraz máme pred sebou ďalší – doviezť z Popradu aspoň jedno víťazstvo,“ tvrdí útočník Košíc Marek Bartánus.

Aké boli prvé dve stretnutia série?
V prvom sme boli lepší, ale Poprad dával góly. Stále sme museli doťahovať jeho náskok. Som veľmi rád, že v závere sme to spoločnými silami otočili. Bolo to famózne pre nás aj pre divákov. Poprad výborne korčuľuje, stále sme však verili, že to zvrátime. Priklonilo sa k nám šťastie. V druhom zápase nám spočiatku chýbal pohyb. Asi nás stál finiš prvého duelu veľa síl. Bolo dôležité, že Popradčania nedali gól na dva nula. Neviem, či by sme to opäť dokázali otočiť. Od druhej tretiny sme už hrali lepšie. Teraz si oddýchneme a z Popradu si chceme doviezť jedno víťazstvo.

V pondelok ste strelili dôležitý tretí gól.
Mal som z neho veľkú radosť, lebo od začiatku sme si vytvárali veľa šancí. Ja sám som mal tri alebo štyri ozaj dobré príležitosti. Našťastie som to tam v závere tretej tretiny pretlačil. Som tri týždne po operácii kolena, preto som rád, že som spoluhráčom pomohol k obratu. Skóroval som hneď v treťom stretnutí po návrate do zostavy, to pomôže psychike. Musím sa poďakovať doktorovi Jozefovi Kubašovskému aj kondičnému trénerovi Danielovi Kičurovi, ktorí sa o mňa výborne postarali. Vďaka nim som mohol naskočiť počas play off do rozbehnutého vlaku.

Čo hovoríte na divácku kulisu v Steel aréne?
Je veľmi príjemné, keď vám ľudia fandia aj za nepriaznivého stavu. Najmä v pondelok boli naším šiestym hráčom. Hnali nás vpred, aj keď sme prehrávali o dva góly. Po mojom góle na tri štyri takmer padla Steel aréna. Som rád, že sme ich potešili senzačným obratom. Cítili, že si vytvárame tlak, hráme naplno a potrebujeme ich podporu.

Budú zápasy v Poprade na úzkom klzisku pre vás náročnejšie?
Vonku sa vždy hrá ťažšie, ale my sme v tejto sezóny všetky tri zápasy v Poprade vyhrali. Takže ich úzke ihrisko nám nevadí. Dokonca by sa dalo povedať, že nám pasuje. Sme mužstvo, ktorému nerobí problém fyzická hra. Vieme hrať tvrdo a tlačiť sa do bránky. Mužstvo na to máme perfektné. Ak budeme mať pohyb, ktorý je vždy kľúčový, tak sa nemáme čoho báť. V Poprade je z každého miesta v útočnej tretine blízko k bránke. Preto treba čo najviac strieľať. Nikdy neviete, kedy skončí puk v bránke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Bartánus