Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad môže favorita potrápiť, tvrdí smutný kapitán Zvolena

V najvyrovnanejšej štvrťfinálovej sérii viedli 2:1 aj 3:2 a rozhodujúci siedmy zápas hrali na vlastnom ľade. Napriek tomu ho nezvládli.

16.03.2015 08:30
Lukáš Jurík Foto: ,
Lukáš Jurík zo Zvolena po prehratej štvrťfinálovej sérii play off proti Popradu.
debata

Hokejisti Zvolena niesli piatkovú prehru 0:1 po samostatných nájazdoch veľmi ťažko. „Nájazdy sú o šťastíčku, ale aj umení. Mohli sme v nich rozhodnúť, no nevyužili sme šancu, súper áno. Preto postúpil. Je to veľmi trpké, ale musíme ísť ďalej. Taký je šport. Veľká škoda, že nemohli postúpiť do semifinále obaja,“ tvrdí kapitán Zvolenčanov Lukáš Jurík.

Pred semifinále medzi Košicami a Popradom viac verí víťazom základnej časti.

„Košice sú favorit, ale Poprad ich môže potrápiť. Dôležité bude, ako sa Popradčania vyšťavili v našej sérii. Posledné dva zápasy boli veľmi náročné, iste ich stáli mnoho síl. Musia čo najrýchlejšie zregenerovať. Séria bude o detailoch a veľmi zaváži, ako sa kto vyrovná s presunom z veľkého na malé klzisko a späť. Košičania budú mať viac síl, ľahšie nohy, ale Poprad hrá ozaj veľmi dobre,“ naznačuje skúsený zvolenský center.

Najväčší rozdiel medzi oboma tímami je podľa Juríka v lepšie rozloženej ofenzívnej sile Košíc.

„Majú štyri vyrovnané lajny a Poprad len dve údernejšie. Košice majú káder vyskladaný na titul a doma sú veľmi silné. Najvyrovnanejšie je to na poste brankára. Matúš Kostúr je môj veľmi dobrý kamarát a chytal proti nám výborne, prajem mu čo najlepší výsledok. Košice zas majú až dvoch veľmi dobrých brankárov. Rozhodovať teda budú skôr výkony obrán a útokov,“ dodal Jurík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #HK Poprad #Lukáš Jurík