Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bicek: Séria s Piešťanmi nás ešte viac zomkla

Štyri zápasy to bola vyrovnaná séria, v ktorej mali hokejisti Piešťan často navrch. V záverečných dvoch dueloch však už pracovalo košické mužstvo naplno, nedostalo ani gól a po výsledkoch 7:0 a 3:0 si vybojovalo očakávaný postup do semifinále.

11.03.2015 16:20
Jiří Bicek, HC Košice
Máme silný tímový duch a všetci vieme, čo chceme dokázať, tvrdí útočník Košíc Jiří Bicek.
debata

„Vedeli sme, že séria s Piešťanmi nebude ľahká. Za stavu 2:2 sme verili vo vlastné sily. Som rád, že sme to zvládli,“ tvrdí útočník Košíc a víťaz Stanleyho pohára Jiří Bicek.

V šiestom zápase ste hrali veľmi zodpovedne v obrane. Bolo to rozhodujúce?
Uzavrieť sériu je vždy náročné. Štyri zápasy boli vyrovnané. Piaty sme síce doma vyhrali vysokým rozdielom, ale vedeli sme, že šiesty rozhodne nebude jednoduchý. Chceli sme držať čo najdlhšie nerozhodný stav a najmä nedostať gól. Vedeli sme, že nejaké šance si vypracujeme a góly dáme. Hrali sme trpezlivo a vyšlo to.

Piešťany netradične skoro odvolali brankára. Prekvapilo vás to?
Urobili to dobre. Už nemali čo stratiť. Prehrávali o dva góly a mali dlhú presilovú hru. Tréner asi nechcel čakať na posledné minúty, preto poslal do hry šiestich hráčov. Naši chlapci to však zahrali výborne, dali gól a rozhodli.

Ako by ste zhodnotili celú sériu?
Piešťany hrali dobrý hokej. Po základnej časti sa všetko, čo bolo dovtedy, nuluje. Na papieri ste po prvenstve v základnej časti favorit, lebo hráte s ôsmym tímom, no nižšie umiestnené mužstvá sa vedia zomknúť. Vo svete sa už stalo, že ôsmy tím vyradil prvý. Preto sme počítali s tým, že to nebude ľahké. Za stavu 2:2 sme verili vo vlastné sily. Som rád, že sme to zvládli.

Zaskočil vás súper v úvode série?
V základnej časti hráte veľa zápasov rýchlo za sebou, ale v play off je to zrazu iné. Hrá sa o úroveň vyššie. Každý sa snaží siahnuť na dno vlastných síl. Piešťany robili presne to a my sme sa v niektorých dueloch ťažšie rozbiehali.

Bude sa Košiciam hrať v semifinále jednoduchšie?
Uvidíme až na ľade. Druhý súper bude ešte náročnejší. Už sa totiž bude hrať o postup do finále, čo je obrovská motivácia. Uvidíme, s kým sa stretneme. Musíme si trošku oddýchnuť. Postretli nás aj nejaké zranenia, ktoré tiež ovplyvňujú vývoj série. Dúfam, že sa chalani dajú čo najskôr doporiadku.

Ako si najlepšie oddýchnete pred začiatkom ďalšej série?
Doma s rodinou. Pôjdeme sa prejsť do prírody, posedieť v meste na kávičke. Treba vypnúť, oddýchnuť si od hokeja a užiť aspoň trochu voľna. V stredu sme mali regeneračný tréning a vo štvrtok voľno.

Na čo sa budete v semifinále najviac spoliehať?
Máme štyri vyrovnané formácie. No myslím si, že najviac nám pomôže práve zvládnutá séria s Piešťanmi. Museli sme odohrať šesť zápasov. Ešte viac nás to zomklo. Máme silný tímový duch a všetci vieme, čo chceme dokázať.

Košický útočník Jiří Bicek (vľavo) v súboji s... Foto: SITA, Tibor Zmak
Jiří Bicek, Eduard Šedivý Košický útočník Jiří Bicek (vľavo) v súboji s Eduardom Šedivým z Piešťan.

Pašek: Košice mali viac síl

Sezónu začal v Košiciach, no ešte pred štartom extraligy sa s ním v klube rozlúčili a zanedlho zamieril do Piešťan. Skúsený útočník Dušan Pašek po štvrťfinálovej sérii uznal, že súper postúpil do semifinále zaslúžene. „Šesť zápasov bolo pre nás asi maximom. V závere série sa prejavila výborná fyzická pripravenosť Košičanov. Kondične a silovo mali navrch. Tieto veci sa ukazujú najmä v neskorších zápasoch. V klube mám veľa kamarátov. Budem im držať palce pri ceste za obhajobou titulu,“ vravel Pašek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #Jiří Bicek