Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kudrna: Tešíme sa z možnosti hrať s Handzušom

Banskobystričania potvrdili pozíciu favorita. Vo štvrťfinále extraligového play off zdolali hokejistov Trenčína 4:1 na zápasy, keď rozhodujúci vyhrali doma 4:2 a po druhý raz za sebou postúpili medzi štyri najlepšie mužstvá súťaže.

10.03.2015 17:00
Andrej Kudrna Foto: ,
Andrej Kudrna.
debata

„Séria bola náročná, ako takmer každá v play off. Sme radi, že sme ju dotiahli do víťazného konca,“ vraví Andrej Kudrna (23), so šiestimi bodmi najproduktívnejší hráč a spolu s Tomášom Surovým so štyrmi gólmi aj najlepší strelec Banskej Bystrice v play off.

Ktorý moment série bol pre Banskú Bystricu kľúčový?
Dôležitý bol hneď začiatok a fakt, že sme vyhrali oba domáce zápasy. Rozhodujúci však bol tretí duel v Trenčíne, ktorý sme vyhrali a na postup nám už potom stačilo jediné víťazstvo. Mohli sme ho dosiahnuť hneď na druhý deň, nevyšlo to, ale i tak sme už boli vo veľkej výhode.

Ako dôležité bolo, že sa hneď v úvode chytil v bránke mladý Andrej Košarišťan?
Keď brankár dobre zachytá, celému tímu stúpne sebavedomie. Košo sa zhostil svojej úlohy výborne. Všetci dúfame, že mu to takto pôjde aj ďalej.

Čo pre mužstvo znamená prítomnosť Michala Handzuša?
Mišo je pre nás všetkých obrovská osobnosť, na ľade aj v šatni. My mladí hráči sme veľmi radi, že máme tú česť zahrať si s ním. Odovzdáva nám svoje bohaté skúsenosti.

Oslávili ste so spoluhráčmi postup do semifinále?
Nie, na oslavy bude čas až po skončení sezóny. Dúfajme, že úspešnej. Dostali sme deň voľna, takže väčšina chalanov sa ponáhľala po zápase domov, aby mohla stráviť čo najviac času s rodinami.

Ako ste využili voľno?
Najmä na oddych. Psychický aj fyzický. Treba načerpať nové sily, aby sme sa do toho mohli opäť pustiť.

Ak Košice zvládnu sériu s Piešťanmi, v semifinále sa stretnete s Nitrou. Už na ňu myslíte?
Zatiaľ ešte nie. Každý z nás už má Nitru v podvedomí, ale ešte si počkáme, či sa to potvrdí. Vzájomné zápasy sú zväčša veľmi kvalitné a fyzicky náročné. V každom rozhodujú o víťazovi maličkosti. Nitrianski fanúšikovia dodávajú zápasom búrlivú atmosféru.

Aké je to nastupovať v prvom útoku po boku Handzuša a ďalšieho ostrieľaného borca Michala Hudeca?
Hrá sa mi s nimi veľmi dobre. Sú to výborní hráči s množstvom skúseností, ktorí ma môžu veľa naučiť. Dávajú mi rôzne rady, ako môžem napredovať a pomôcť tak aj im a celej päťke.

Udržíte si pozíciu najlepšieho strelca i najproduktív­nejšieho hráča tímu?
Keď strelíte gól v štyroch zápasoch za sebou, povzbudí to a dodá sebavedomie do ďalších stretnutí. Je to výborný pocit, ale v play off je z pohľadu mužstva úplne jedno, kto strelí góly. Dôležité sú len víťazstvá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #HC 05 Banská Bystrica #Andrej Kudrna