Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne sme hrali play off hokej, vraví Bartoš

Štyri zápasy držali hokejisti Piešťan krok s favorizovanými Košicami. Dvakrát vyhrali, raz ich len dve sekundy delili od predĺženia.

09.03.2015 18:51
Peter Bartoš Foto: ,
Košičan Peter Bartoš (vpravo) v súboji piešťanským hokejistom Tomášom Bučkom.
debata

Nedeľňajšie piate stretnutie však vôbec nezvládli a prehrali v ňom vysoko 0:7. Košičania si tak môžu už dnes o 17.00 na ľade svojho súpera vybojovať postup do semifinále.

„Odohrali sme dosiaľ náš najlepší zápas v sérii. Konečne sme hrali play off hokej, dohrávali osobné súboje. Zodpovedne sa pripravujeme na šiesty duel. Boli by sme najradšej, keby sme v Piešťanoch ukončili sériu,“ tvrdí jeden z najskúsenejších hráčov vlaňajšieho majstra Peter Bartoš.

Štyridsaťjedenročný útočník prispel v nedeľu k výhre hetrikom. Z troch gólov v jednom zápase sa tešil po viac ako štyroch rokoch. „Už mám svoje roky a nikdy som nebol vyhlásený kanonier. Štatistiky si už príliš nevšímam, teším sa len z víťazných zápasov,“ poznamenal skromne.

Čo hovorí na sympatické výkony Piešťancov vo vzájomnej sérii? „Vedeli sme, že proti nám nastúpia uvoľnení. Veď išli do play off z ôsmeho miesta. Navyše im vyšiel hneď prvý zápas, čo ich naštartovalo. No problém bol najmä v našom prístupe. Akoby sme po sérii víťazstiev v závere základnej časti prvé kolo play off trošku podcenili. No už sme padli na zem a v nedeľu to bol správny výkon,“ dodáva Bartoš.

Hráči Piešťan priznávajú, že cesta do Košíc a späť je dlhá a po prehre aj nepríjemná. Napriek tomu by si ju veľmi radi ešte raz zopakovali. „V piatom zápase sme mali slabší pohyb, nevyšiel nám úvod a mali sme priveľa vylúčených. Do zápasu sme šli zle nastavení. Upustili sme od toho, čo nás zdobilo. Nesústreďovali sme sa na maličkosti, ale mysleli sme len na to, že chceme vyhrať,“ poznamenal útočník Piešťan Rastislav Konečný.

Zverenci Lea Gudasa chcú potešiť domácich fanúšikov. „Do zápasu dáme maximum. Azda to bude stačiť. Ak nie, vari to ocenia aspoň diváci. V doterajšom priebehu série sme ukázali, že vieme hrať s veľkým favoritom vyrovnané zápasy. Je to však fyzicky aj psychicky náročné,“ prezrádza Konečný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bartoš #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany #Rastislav Konečný