Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gríger pozná recept na kamaráta Baroša. Už ho aj použil

Sezónu odštartovali v juniorke. V súčasnosti ťahajú seniorské tímy v play off slovenskej hokejovej extraligy.

08.03.2015 16:02
Dávid Gríge, Emil Bagin Foto: ,
Zľava: Dávid Gríger z HK Poprad a Emil Bagin z HKM Zvolen počas zápasu štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi HK Poprad – HKM Zvolen.
debata

Kamaráti a spoluhráči z vlaňajšej slovenskej reprezentácie do 20 rokov – brankár Samuel Baroš a útočník Dávid Gríger hrajú dôležitú rolu vo štvrťfinálovej sérii medzi Zvolenom a Popradom (2:2 na zápasy).

Baroš začal sezónu v juniorke Slovana a v jednom prípade si vyskúšal aj KHL. Do Zvolena prišiel pred play off kryť chrbát Marekovi Šimkovi. V druhom štvrťfinále sa prekvapujúco dostal do bránky a odvtedy potvrdzuje svoje nesporné kvality.

„V domácom zápase sa mi zadarilo a tréner asi nechcel meniť víťaznú zostavu. V Poprade sme chceli dvakrát zvíťaziť. Treba športovo uznať, že súper mal v oboch dueloch navrch, preto teší aj jedno víťazstvo,“ konštatoval 21-ročný brankár.

Na úzkom popradskom klzisku sa nenudil. V úvodnom víťaznom stretnutí 3:2 po nájazdoch si pripísal 54 úspešných zákrokov. O deň neskôr pri porážke 1:3 zlikvidoval 38 striel. „Pálili z každej pozície. Dosť mi pomohli aj obrancovia, ktorí nepúšťali súpera k dorážkam. Je lepšie byť v takejto permanencii, ako znenazdajky čeliť samostatnému úniku,“ doplnil.

Popradský krídelník Gríger vyslovil menšiu spokojnosť. „Je škoda, že sme naplno nevyužili výhodu domáceho prostredia. V prvom zápase sme mali smolu a výpadok v druhej tretine nás vyšiel draho,“ tvrdí 20-ročný hokejista.

Pod Tatry prišiel pred koncom základnej časti z juniorského tímu Karlových Varov. Vo štvrťfinále už zaznamenal dva presné zásahy a tréner Milan Jančuška ho nasadzuje do elitnej prvej formácie.

„Seniorský hokej je silovejší. Po prvých dueloch som si zvykol a na ľade cítim veľkú pohodu. Teší ma aj podpora trénera, za ktorú sa mu chcem odvďačiť kvalitnými výkonmi,“ dodal.

Pred začiatkom série si obaja kamaráti vymenili zopár správ. „Neboli to žiadne hecovačky. Dávid dostáva dosť príležitostí a na ľade vie byť nebezpečný. Už mi dal jeden gól, ale rozhodujúci nájazd som mu chytil,“ povedal s úsmevom Baroš.

„Samo je výborný brankár a Zvolen viackrát podržal. Ešte s ním môžeme mať ťažkosti. Budem ho musieť podpichnúť, nech nám tam čosi pustí,“ poznamenal Gríger. Prezradil aj recept na jeho prekonanie. „Každý brankár má slabinu. Keď to trafíte tak, že mu nedáte najmenšiu šancu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #Dávid Gríger #Samuel Baroš