Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sebavedomie neklesá, pesimizmus nehrozí, vraví útočník Košíc Sojčík

Ako doma, aj v Piešťanoch vyhrali hokejisti Košíc jeden z dvoch štvrťfinálových zápasov extraligového play off.

07.03.2015 11:46
debata

So stavom 2:2 sú však spokojnejší, než tomu bolo za stavu 1:1. „Mrzí nás, že sme nevyhrali aj štvrté stretnutie a nevybojovali si mečbal. No nečakali sme, že to bude ľahká séria, čo sa potvrdzuje. Získali sme naspäť výhodu domáceho prostredia. Stále to máme vo vlastných rukách,“ tvrdí hrdina tretieho vzájomného súboja Peter Sojčík. Útočník Košíc rozhodol v stredu o výhre hostí dve sekundy pred koncom.

Peter Sojčík. Foto: SITA, Martin Havran
Peter Sojčík Peter Sojčík.

Prekvapili vás Piešťany dobrými výkonmi v doterajšom priebehu štvrťfinále?
Hrajú ozaj dobre. Potvrdzujú, že nemajú čo stratiť. My sa však musíme pozerať na seba a hrať svoju hru. Potom to bude v poriadku. V Piešťanoch sa hrá dosť ťažko. Teraz prišlo na zimák viac ľudí a pobláznili ich. Už však myslíme na nedeľňajší zápas a na to, čo bolo doteraz, sa už nepozeráme.

V ktorom zápase ste hrali zatiaľ najlepšie?
V druhom. Vo zvyšných dueloch sa musíme čo najviac priblížiť výkonu v ňom.

Nekleslo vám po dvoch prehrách s Piešťanmi sebavedomie?
Nie (rezolútne). Žiadny pesimizmus u nás nehrozí. Nik si nepripúšťa negatívne myšlienky. Ideme si za cieľom. Najdôležitejšie je teraz pre nás zvládnuť štvrťfinálovú sé­riu.

Čo je na hre Piešťan najnepríjemnejšie?
Veľa korčuľujú, hrajú do tela a dobre sa vracajú. Každé mužstvo, ktoré veľa korčuľuje a dohráva súboje, je pre súpera nepríjemné. Vo všetkých zápasoch sme si vytvorili šance. Keby sme ich premieňali s vyššou efektivitou, tak by sme v sérii nemali problém.

Ako vám chutil víťazný gól v treťom súboji?
Taký gól som strelil prvý a možno aj posledný raz v kariére. Puk sa so šťastím odrazil za obrancu. Nevedel som, koľko mám ešte času do konca, veril som, že to stihnem. Prečo som vlastne vyštartoval za pukom? Nejako som cítil, že by z toho mohlo niečo byť. Keby ma súper podrazil, mohol som mať výhodu trestného strieľania, ale som rád, že som to ustál a rozhodol. Celé mužstvo malo z výhry radosť a chcelo vyhrať aj o deň neskôr, ale opäť sme nepremenili ani vyložené šance.

V čom je najväčší rozdiel medzi Košicami zo záveru základnej časti a mužstvom v play off?
Základná časť je už dávno zabudnutá. Teraz sa hrá úplne iný hokej. Mužstvá sa na zápasy oveľa lepšie pripravujú. Každý si uvedomuje, že sme šli do play off z prvého miesta, ale vo vyraďovacej fáze sa rozdiely medzi mužstvami zmazávajú. Čaká nás teraz akoby nová séria na dva víťazné zápasy a máme v nej výhodu domáceho prostredia, ktorú sme získali v Piešťanoch späť. Chceme to využiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Peter Sojčík