Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťanci nebudú Škadrovi nič vyčítať. Sojčík sa modlil, aby ho nepodrazil

V poradí tretí duel štvrťfinále hokejového Slovnaft play off Tipsport extraligy medzi Piešťanmi a Košicami mal infarktový záver.

05.03.2015 12:00
Peter Sojčík, Martin Šúrek, Martin Škadra Foto: ,
Rozhodujúci moment. Útočník Košíc Peter Sojčík prekonáva brankára Piešťany Martinom Šúrekom, na ľade jeho spoluhráč z obrany Martin Škadra.
debata

Domácim sa podarilo v tretej tretine vyrovnať z 0:3 na 3:3 a duel smeroval do predĺženia, keď v posledných chvíľach riadneho hracieho času urobil chybu obranca Martin Škadra, ktorý nespracoval skákajúci puk v strednom pásme, prekorčuľoval ho Peter Sojčík a sekundu pred koncom rozhodol blafákom o košickom víťazstve a vedení v sérii.

„Obrancovi Piešťan zostal puk medzi nohami a asi si myslel, že sa k nemu dostane cúvaním. Puk mu však ušiel dosť ďaleko, a tak som po ňom vyšprintoval. Len som sa modlil, aby ma nepodrazil. Pri zakončení som v podstate nemal na výber a musel som to skúsiť do bekhendu a pomedzi nohy. Som rád, že to vyšlo, pretože v závere sa to už pre nás nevyvíjalo dobre. Je to teda veľmi cenné víťazstvo,“ povedal v rozhovore pre Hokej.sk Peter Sojčík, ktorý pri zakončení netušil, koľko sekúnd zostáva do konca hracieho času. Keď však videl radosť spoluhráčov, bolo mu jasné, že stihol zakončiť načas.

Podobné góly môžu byť zlomové v celých sériách. „Uvidíme. Stále je to iba jedno víťazstvo a k postupu ich potrebujeme ešte dve. V tejto chvíli sa už preto začíname sústreďovať na štvrtý duel, ktorý chceme opäť zvládnuť,“ tvrdil po zápase pre hokej.sk Sojčík.

Piešťancov inkasovaný gól v závere stretnutia veľmi mrzel, ale Martinovi Škadrovi nebudú nič vyčítať. „Aj také veci sa, bohužiaľ, stávajú. Škaďo nevedel, kde má puk. Dve sekundy pred koncom rozhodli. Stalo sa. Nikto z nás mu nebude nič vyčítať. Iste je to však škoda. Podarilo sa nám vyrovnať a v tretej tretine sme ich tlačili. Bohužiaľ, hokej nie je o tlaku, ale o góloch. Nedokázali sme streliť ten rozhodujúci. Oni áno, a tak vyhrali. Zajtra je ale ďalší zápas a ešte nie je koniec,“ uviedol pre hokej.sk útočník Piešťan Tomáš Klempa, ktorý dal v stredu dva góly.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany #Peter Sojčík #Martin Škadra