Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na nuly sa rýchle zabudne. Počítajú sa len výhry, tvrdí mladý brankár

Najväčšou hviezdou prvých dvoch štvrťfinálových zápasov medzi hokejistami Banskej Bystrice a Trenčína (1:0 a 4:0) bol brankár domácich Andrej Košarišťan.

05.03.2015 11:00
Andrej Košarišťan Foto: ,
Andrej Košarišťan (vpravo) z HC ‘05 Banská Bystrica počas zápasu Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi HC ‘05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín.
debata

Dvakrát za sebou si udržal čisté konto a výraznou mierou sa tak podpísal pod banskobystrické vedenie 2:0 v sérii. „Sme spokojní. Vyhrali sme dva dôležité a zároveň náročné zápasy. Súper nám v nich nič nedaroval. Bojoval o každý centimeter ľadu. Nesmieme sa však uspokojiť. Už teraz sa pozeráme a pripravujeme na zápasy v Trenčíne,“ vraví 21-ročný mladík.

Čakali ste, že môžete vstúpiť do série dvoma stretnutiami bez jediného inkasovaného gólu?
Samozrejme, že nie. Išli sme do nich s cieľom nepustiť Trenčín do vyložených šancí, aby sa nedostal do vedenia. Chceli sme využiť výhodu domáceho ľadu a oba zápasy zvládnuť k našej spokojnosti. Podarilo sa, preto sme veľmi spokojní.

Každá nula v play off je nesmierne cenná. Aké je to vychytať dve za sebou?
Je to niečo výnimočné, ale neprikladám tomu prehnanú váhu. Pod obe nuly sa podpísalo celé mužstvo. Nedovolili sme súperovi dostať nás pod tlak a vytvárať si šance. V play off sa hrá na víťazstvá. Dva shutouty za sebou si o rok nik pamätať nebude. Ak však urobíme v play off úspech, na to ľudia tak rýchlo nezabudnú. Preto to beriem tak, že sme vyhrali dva zápasy a ideme ďalej.

Platí sa v Banskej Bystrici za nulu do spoločnej kasy aj v play off?
Zatiaľ ma to nejako obchádza. Dúfam, že to nezarieknem. Ak by ma skasírovali, bolo by to iste poriadne drahé (smiech).

Kedy ste sa dozvedeli, že play off začnete v pozícii jednotky?
Pred posledným zápasom základnej časti v Žiline mi tréneri povedali, že mám voľno a mám sa pripraviť na play off. Cítil som zodpovednosť, ale zároveň aj radosť. V play off sa už hrá o oveľa viac, každé víťazstvo je dôležité a každá chyba môže stáť tím veľmi veľa. Snažil som sa to tak nebrať, aby som nebol pod priveľkým tlakom.

Ako ste vnímali, keď klub v závere prestupového termínu získal dvoch nových brankárov?
Po odchode Miika Wiikmana som ostal v klube sám, takže som rátal s tým, že niekto príde. V play off sa nedá spoliehať len na jedného brankára. Navyše, vždy sa môže prihodiť nejaké zranenie či pokles formy. Prišli až dvaja, nepovažujem to však za nič výnimočné. Pre extraligový klub je asi ideálne mať k dispozícii troch brankárov. Neviem, či ich príchod bol pre mňa novým impulzom, ale určite mi pomohlo vytvorenie konkurencie na brankárskom poste.

Veľa sa pred sériou hovorilo o brankárovi Trenčína Branislavovi Konrádovi. Motivovalo vás to dokázať, že môžete byť kľúčovým mužom štvrťfinále práve vy?
Vedeli sme, že Braňo Konrád je jeden z najlepších brankárov v extralige. Trenčínu výrazne pomáha od začiatku sezóny. Pripravovali sme sa na to, že bude ťažké prekonať ho. V prvom zápase sa to aj potvrdilo. Keď sa k nemu pridá dobrá defenzíva Trenčína, je to ťažké pre každého súpera. Našťastie nám to vyšlo.

V čom budú najbližšie dva zápasy v Trenčíne iné?
Vymenia sa naše úlohy. My budeme hosťujúci tím a môžeme viac vyčkávať. Trenčín asi zmení taktiku, nebude až tak výrazne brániť a viac otvorí hru. Hrá predsa doma pred divákmi, ktorí ho budú podporovať a hnať dopredu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Andrej Košarišťan