Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favorit sa nemení. Chceme ho potrápiť, hecuje brankár Martin Šúrek

Hoci druhý štvrťfinálový zápas prehrali jednoznačne 2:5, vracali sa domov do Piešťan spokojní. Hrialo ich cenné víťazstvo 3:1 z úvodného sobotňajšieho stretnutia.

02.03.2015 15:28
Martin Šúrek Foto: ,
Košický závar pred piešťanským brankárom Martinom Šúrekom.
debata

„Do Košíc sme šli s malou dušičkou. Len tajne sme dúfali, že sa nám podarí ukoristiť aspoň jedno víťazstvo. Dlhá cesta domov sa tak niesla vo veľmi pozitívnom duchu,“ prezradil brankár hokejistov Piešťan Martin Šúrek. V sobotu kryl 45 zo 46 striel domácich.

Košičania boli pred začiatkom série jej veľkým favoritom. Mení sa na tom niečo po dvoch stretnutiach?
Nemení. Košice majú kvalitnejší káder a stále sú veľkým favoritom. Ako som povedal hneď po prvom zápase, musíme rýchle padnúť z víťazného obláčika na zem. Stav je jedna jedna a musíme ísť aj naďalej naplno.

V sobotu ste prekvapili aktívnym vstupom do zápasu. Bol to zámer?
Sústreďovali sme sa najmä na pozornú obranu. Vedeli sme, že čím dlhšie budeme hrať s domácimi nerozhodne, tým väčšia bude naša šanca uspieť. Keď sa nám navyše podarilo streliť hneď v prvej tretine dva góly, čím sme súpera zaskočili, bolo to skvelé. Duel sme dobojovali do víťazného konca.

Druhý zápas sa už jasne niesol v réžii Košičanov. V čom bol medzi stretnutiami najväčší rozdiel?
V prvom sme uspeli vďaka vydarenému vstupu. Dali sme do zápasu viac srdiečka a vôle. Bolo nám jasné, že v nedeľu to bude náročnejšie. Domáci na nás vyleteli. V prvej tretine dali ešte len gól, v druhej však pridali tri a bolo rozhodnuté. Jednoducho, boli zjavne lepší než my.

V základnej časti ste sa striedali s Patrikom Rybárom. Kedy ste sa dozvedeli, že v sobotu pôjdete do bránky?
Až v deň zápasu. Rovnaké to bolo aj v nedeľu, keď šiel do bránky Patrik.

Košičania majú, obzvlášť v útoku, nabitý káder. Na koho si musíte najviac dávať pozor?
Všetky štyri formácie sú ozaj silné a dobre zladené. Okrem toho majú v tíme viaceré individuality. Bránime kompaktne, snažíme sa dodržiavať systém. Keby som však mal niekoho vyzdvihnúť, tak je to ich prvá lajna.

Spomenuli ste si po výhre v prvom zápase aj na vlaňajšie play off, v ktorom ste spolu s Tomášom Tomekom podávali výborné výkony?
Veľmi rád si na to spomínam, bolo to totiž moje prvé extraligové play off v kariére. Dúfam, že si to zopakujeme a ešte Košice poriadne potrápime. Je to len na nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Martin Šúrek