Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kroták sa bojí frustrácie, Jurík túži spomínať

Do play off vstupujú skromne, no odhodlane. Bez veľkých rečí, ale s cieľom prekonať prvú prekážku. Štvrťfinálové šance hokejistov Zvolena a Popradu sú vyrovnané.

02.03.2015 13:00
Poprad, Zvolen Foto: ,
Trma-vrma pred bránkou v zápase HK Poprad - HKM Zvolen.
debata

Záver základnej časti ich nezastihol v oslnivej forme. Poprad z posledných šiestich duelov zvíťazil dvakrát, Zvolen z piatich len raz. Zverencom českého lodivoda Josefa Tureka to napriek tomu stačilo na štvrté miesto, o bod pred Popradom.

„To, že sme skončili štvrtí, môže byť rozhodujúce. Súper má menšie klzisko, na ktorom sme v tejto sezóne ešte nevyhrali. Doma chceme hrať nátlakovo a vysoko napádať. Dôležité bude zvládnuť prvé dva zápasy. V kabíne vládne pohodová atmosféra a všetci sme v očakávaní,“ tvrdí kapitán Zvolena Lukáš Jurík.

Medzi najväčšie tromfy HKM patrí najproduktívnejší hráč po základnej časti Kamil Brabenec a najlepší strelec Radovan Puliš. „Naša hlavná sila je v ofenzíve. Treba im vnútiť náš štýl hry a byť efektívnejší v zakoneční . V obrane musíme hrať kompaktnejšie,“ dodal 33-ročný center. Po vlaňajšom pôsobení v rakúskom Innsbrucku by si rád zaspomínal na majstrovské oslavy spred dvoch rokov. „Vtedy sme šli do play off v pozícii favorita. Teraz sme skôr v ústraní, nikto od nás nič nečaká a to môže byť naša výhoda.“

Podobné ambície má aj ich štvrťfinálový protivník, ktorý sa už tri sezóny v rade neprebojoval do semifinále. Mužstvo Milana Jančušku zvíťazilo zo šiestich vzájomných stretnutí v základnej časti až štyrikrát.

„V minulosti sme sa presvedčili, že štatistiky v základnej časti nehrajú v play off žiadnu úlohu. Zvolen má podobne zložený tím, ako my. Na posledných tréningoch sme preberali taktické varianty, ktoré sa môžu na ľade vyskytnúť,“ uviedol kapitán Popradu Arne Kroták.

Podľa hokejových odborníkov to bude najvyrovnanejšia štvrťfinálová dvojica. Najsilnejšou zbraňou kamzíkov má byť agresivita. Bude hokej súpera bolieť?

„To nebudem prezrádzať (smiech). Zaužívané taktické veci nebudeme meniť. Veľa môže záležať na hráčoch, ktorí sa v priebehu sezóny menej presadzovali. Rozhodovať budú maličkosti,“ doplnil 42-ročný veterán.

Rekordérovi v počte strelených gólov v slovenskej extralige chýba stále majstrovský titul. „Bolo by frustrujúce a smutné, keby som v dlhoročnej kariére ani raz nezískal titul. Cesta k nemu je však tŕnistá.“

Zvolen – Poprad
V základnej časti: 5:3 (d), 2:5 (v), 2:4 (d), 1:2 pp (v), 3:2 (d), 2:3 sn (v).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Arne Kroták #HK Poprad #Lukáš Jurík