Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrdina Stümpel s hetrikom a asistenciou: Je to len prvý zápas

Osobnosťou prvého štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport extraligy sa stal hokejista HK Nitra Jozef Stümpel. Skúsený center sa na výhre 9:2 nad MHC Mountfield Martin podieľal hetrikom a jednou asistenciou.

28.02.2015 21:36
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel.
debata

"Sme radi, že sme vyhrali. Je to však len prvý zápas, vedieme v sérii 1:0 a veríme, že budeme pokračovať vo víťaznom trende,“ rozhovoril sa Jozef Stümpel.

V sobotu si v Nitra aréne pripísal na svoje konto aj víťazný gól. Výsledok hovorí síce jednoznačne v prospech Nitry, ale na ľade sa najmä v prvých 40 minútach odohrával boj o každý kúsok ľadu. "Nebol to jednoduchý zápas. Dostali sme trochu hlúpy gól na 1:3, ale to patrí k tomu. Našťastie sme sa pozbierali a dotiahli duel do víťazného konca,“ uviedol Jozef Stümpel, ktorý dosiahol tretí hetrik v tejto sezóne po súbojoch v Poprade a doma so Žilinou.

Prvý útok Nitry bol v prvom štvrťfinále s Martinom na neudržanie, Stümpel s Lukášom Novákom a Romanom Tománkom dosiahli dokopy jedenásť bodov. V zlomových momentoch ukázali svoje skúsenosti. "Základ je, že celé mužstvo zaberie v každom zápase. A potom to bude padať aj ďalším útokom,“ doplnil hokejista so skúsenosťami z NHL.

Zlomovým momentom súboja bol gól Richarda Mráza na 4:2. Martinčania sa krátko pred ním dotiahli na rozdiel gólu a boli nepríjemní. Štvrtý gól v ich sieti však otupil ich ďalšie veľké snaženie, aj keď sa ešte snažili urobiť niečo so zápasom. "Dôležité je, že sme dotiahli súboj do víťazného konca a je jedno, ktorý gól bol najdôležitejší. Dnes sme nenechali Martin veľmi dýchať, mne to potom padlo za stavu 3:2. V ďalších zápasoch sa musíme vyvarovať menších chýb v obrane. Nesmieme sa uspokojiť s vysokým víťazstvom, aj v ďalších súbojoch musíme hrať naplno od začiatku ako dnes,“ uviedol Richard Mráz, ktorý zo šatne HK Nitra putoval na röntgenové vyšetrenia. "Možno mám zlomenú lícnu kosť,“ prezradil.

Martinčania chceli sériu s Nitrou začať čo najlepšie, ale v poslednej tretine už nestačili odolávať nájazdom domácich hráčov. Záverečnú dvadsaťminútovku prehrali 0:5. "Za stavu 5:2, či 6:2 už hrali Nitrania uvoľnene a s ľahkosťou. Na nás to celé padlo a im už všetko padalo. Zo začiatku sme sa chceli ubrániť ich tlaku, ísť do protiútokov. Keď sme stiahli na 2:3, verili sme v obrat. Dostali sme však štvrtý gól a potom už domácim padlo všetko,“ uviedol Dominik Fujerík.

Útočník MHC Mountfield nastúpil prvýkrát na zápas v zlatej prilbe pre autora najkrajšieho januárového gólu v Tipsport extralige. Jeho gól na 1:3 patrí zasa medzi najkurióznejšie v ročníku. Strela spoza modrej vypadla Lakosilovi z lapačky a puk sa dokotúľal za bránkovú čiaru. "Mali sme skúšať strieľať odvšadiaľ, dnes mi to padlo od modrej. Škoda, že sme nedali viac gólov. Na tento zápas sme už zabudli, v nedeľu nás čaká ďalší a veríme v lepší výsledok,“ dodal Dominik Fujerík.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #MHC Martin #Jozef Stümpel