Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympionikov nepodpichoval, sú v presile

Zažil atmosféru hokejovej Ligy majstrov, debutoval v seniorskej reprezentácii a s Košicami sídli na prvom mieste v extralige. Adam Jánošík sa po ôsmich rokoch v zahraničí vrátil na Slovensko a hokej mu znova chutí. "Užívam si, že som po dlhšom čase blízko rodiny a kamarátov," tvrdí 22-ročný košický obranca.

02.02.2015 18:24
Adam Jánošík Foto: ,
Adam Jánošík.
debata

Po výmene trénera ťaháte päťzápasovú víťaznú sériu. Čo sa zmenilo?
Od začiatku zápasov hráme zodpovedne a naplno. Darí sa nám v defenzíve, zvýšila sa strelecká efektivita a zaslúžene víťazíme.

V posledných piatich dueloch Košice strelili vždy minimálne tri góly. Hráte teraz útočnejšie?
V strede sezóny sa ťažko mení systém. Nejaké zmeny prebehli, najmä v napádaní útočníkov a v podpore obrancov. Nový kouč priniesol iný impulz. Navyše je asistentom v reprezentácii a každý hráč sa chce pred ním vytiahnuť.

Cítia hráči zvýšený tlak od vedenia klubu?
Novoročné neuspokojivé výsledky boli vinou celého mužstva. Niekedy si to odnesú hráči, inokedy tréneri. Po reprezentačných prestávkach vždy vypadneme z rytmu. Neviem si to vysvetliť.

Na Slovakia Cup do Banskej Bystrice idete ako jediný z košického kádra. Nepodpichli ste Černáka, Hrnku či Lapšanského, ktorí idú „len“ s olympijským výberom do 25 rokov do Viedne?
Chlapci si zo mňa uťahovali, ale to k tomu patrí. Ja som sa k tomu radšej nevyjadroval. Boli v presile a asi by som si to od nich riadne „zlízol“. Držíme si však navzájom palce.

Na koho sa na zraze najviac tešíte?
Na bratov Hudáčkovcov. Poznáme sa spolu odmalička, keďže pochádzame zo Spišskej Novej Vsi. Chýbať mi bude môj „parťák“ Adam Lapšanský, s ktorým sme spolu vždy bývali v izbe. Musím ho niekým nahradiť.

Pred sezónou ste sa po ôsmich rokoch v zahraničí vrátili na Slovensko. Pomohlo vám to?
Užívam si, že som po dlhšom čase blízko rodiny a kamarátov. Pred sezónou som mal aj iné ponuky, ale Košice boli správna voľba. V hľadisku ma povzbudzujú rodičia i starí rodičia, za čo som nesmierne rád.

Máte odlišné úlohy v klube a reprezentácii?
Všade chcem ísť naplno a podávať najlepšie výkony. Snažím sa hrať svoju hru a mierne odlišnosti sú len v taktických pokynoch.

S Košicami ste si vyskúšali Ligu majstrov, debutovali v reprezentácii. Je to vaša životná sezóna?
V mužskej kategórii je to moja najlepšia sezóna. Verím, že dokážeme s Košicami vyhrať titul a udržím sa v reprezentácii – vtedy bude snáď aj životná.

Myslíte už aj na svetový šampionát v Česku?
To je ešte ďaleko. Nikdy neviete, ktorí hráči prídu zo zámoria a aký bude zdravotný stav ostatných obrancov. V každom tréningu a zápase budem bojovať, aby som v Česku nechýbal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #HC Košice #Adam Jánošík