Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kutálek: Som rád, že hetrik mal trojbodovú príchuť

V polovici zápasu prehrávali jednoznačne 0:3, no potom zobral zodpovednosť na svoje plecia Tibor Kutálek.

28.01.2015 17:24
Tibor Kutálek Foto: ,
Tibor Kutálek.
debata

Najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Piešťan zaznamenal v priebehu necelých siedmich minút čistý hetrik a v tretej tretine rozhodol o výhre domácich nad Trenčínom 4:3 Branislav Rapáč.

„Získali sme dôležité body. Skalica aj Žilina, ktoré nás naháňajú, zhodne prehrali. Aspoň sme im zase o kúsok odskočili a upevnili si dôležité ôsme miesto zaručujúce postup do play off,“ vravel spokojný Kutálek. Výhra nad Duklou ho potešila o to viac, že v predošlých vzájomných zápasoch v sezóne sa Piešťanom príliš nedarilo. Vyhrali jediný.

Zverenci Lea Gudasa dosahujú v ostatných týždňoch výsledky ako na hojdačke. Doma víťazia a vonku prehrávajú (navyše zväčša vysokým rozdielom). „Sami nevieme, čím to je. Našťastie najdôležitejšie zápasy celkom zvládame. Doma sme vyhrali nad Skalicou aj Žilinou. Prehra nula päť vo Zvolene zas bola až príliš krutá. Vypracovali sme si dosť šancí a už v prvej tretine sme mohli dať aj štyri góly. S mužstvami z prvej polovice tabuľky však nevieme vyhrať. Žiline, Skalici či Martinu sa to darí lepšie. Chýba nám asi skúsenosť či lepšia koncentrácia na tieto stretnutia,“ poznamenáva Kutálek.

Piešťanci majú deväť kôl pred koncom na ôsmej priečke deväťbodový náskok na deviatu Žilinu. Desiata Skalica stráca ešte o tri body viac. „Tento náskok nám zatiaľ nestačí. Stať sa totiž môže čokoľvek. Pomôže nám to však psychicky, aj tlak sa zníži. Mali by sme vďaka tomu hrať uvoľnenejšie. Nič to však nemení na tom, že chceme v najbližších súbojoch bodovať. Najmä v piatok s Martinom a potom sa pokúsime vziať nejaký bod aj Nitre,“ naznačuje najbližšie ambície 28-ročný krídelník.

Utorňajší zápas si rodák zo Skalice užil. Tri góly v jednom zápase totiž strelil v extralige prvýkrát v kariére. A hneď sa mu to podarilo v jednom slede – zaznamenal čistý hetrik. „Sú to skvelé pocity. Veľmi si hetrik cením. Predtým som sa vždy zastavil na dvoch góloch. Naposledy som dal tri ešte v juniorskej súťaži. Chalani sa tešili spolu so mnou. Hecovali ma. Najväčšiu radosť som však mal z toho, že Braňo Rapáč rozhodol a môj hetrik mal trojbodovú príchuť,“ uzavrel Kutálek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Tibor Kutálek