Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podkonický: Výbuch v Žiline nám pomohol. Zlepšili sme obranu

Vyhrali tri zápasy za sebou, bodovali v štyroch. Vďaka tomu predbehli hokejisti Zvolena Poprad a posunuli sa do prvej štvorky. V nedeľu zdolali doma Piešťany jednoznačne 5:0. "Vedeli sme, že Piešťany budú chcieť brániť.

26.01.2015 19:04
Andrej Podkonický, Radovan Puliš, hokej, radosť Foto: ,
Zvolenská radosť v podaní Andreja Podkonického a Radovana Puliša.
debata

Povedali sme si, že musíme viac korčuľovať a strieľať, aby sme si vytvorili čo najviac šancí a dali góly. To sa nám aj podarilo. Po našom prvom zásahu musel súper v druhej tretine trochu otvoriť hru a my sme pridali ďalšie. Šancí sme mali ozaj veľa. Podali sme veľmi dobrý výkon," pochválil spoluhráčov skúsený útočník Andrej Podkonický.

Nedostali ste gól druhý raz z ostatných troch zápasov. Čím to je?
Po výbuchu v Žiline (0:7) sme zlepšili obranu. Na tréningoch sme sa viac zamerali na hru vo vlastnom pásme a povedali si, ako to máme hrať. Zlepšilo sa to. Chceme, aby sme boli v play off v čo najlepšej forme a vyhrávali.

Tretíkrát v sezóne ste strelili dva góly…
A druhý raz za sebou práve do bránky Piešťan. Neviem, čím to je, že sa mi takto proti nim darí. Dva góly vždy potešia. V nedeľu som ich však pokojne mohol streliť aj viac. Dôležité je, že sme vyhrali.

Nebolo vám trochu ľúto, že ste z bránky vyhnali hrdinu juniorskej reprezentácie Denisa Godlu?
To nie. Je to mladý chalan, ktorý má pred sebou nádejnú kariéru, ale takýchto zápasov ešte zažije dosť. Chytal výborne. Piešťany sú však na tom psychicky dosť zle a obrana im škrípe počas celej sezóny.

Vám chýbal prvý brankár Marek Šimko a jeho náhradník Filip Orčík zápas nedochytal. Čo sa mu stalo?
Filip podal veľmi dobrý výkon. Najmä v druhej tretine mal dosť dobrých zákrokov pri prečísleniach dvoch proti jednému. Celú sezónu poriadne nechytá, a že pôjde do bránky, sa dozvedel až okolo obeda, lebo Marek Šimko mal nejaké problémy. Bohužiaľ, zranil sa a vyzerá to vážne. Má čosi s kolenom. Musel ho vystriedať mladý Petrík z juniorky, ktorý si miesto tiež zastal. Uvidíme, kto bude chytať v Košiciach.

Od vysokej prehry v Žiline pravidelne bodujete. Vari vám pomohla?
Vyzerá to tak. Už pred stretnutím v Žiline sme boli v útlme a v obrane hrali zle. Aj keď sme niektoré zápasy vyhrali, výkon nebol dobrý. Vyzerá to tak, že sme si dali povedať a teraz hráme lepšie.

Vo vyrovnanej prvej polovici tabuľky ste momentálne štvrtí. S čím budete spokojní po základnej časti?
Chceme ísť do play off z prvej štvorky. Mať výhodu domáceho prostredia. Dlho sme dobiehali Poprad. Raz sme jeho náskok stiahli, potom nám zase ušiel na viac bodov. Teraz hráme v Košiciach a s Banskou Bystricou a ak tieto zápasy zvládneme, môžeme ísť v tabuľke aj vyššie. Škoda domácej prehry s Nitrou v predĺžení. Liga je vyrovnaná. V play off nebude žiaden súper príjemný. Nie je si čo vyberať. Keď chcete niečo dosiahnuť, nemôžete sa báť nikoho. Ani Košíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen #Tipsport extraliga #HK Poprad #ŠHK 37 Piešťany