Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Nitry Tománek: V zbierke mi chýba len titul

Na nedeľňajšom víťazstve hokejistov Nitry s Košicami 4:3 v predĺžení sa podieľal gólom a asistenciou. Roman Tománek je s 23 gólmi a 26 asistenciami na čele bodovania v extralige. "Prvoradý je úspech tímu a keď zvíťazíme, nepotrebujem mať ani bod," tvrdí 28-ročný útočník.

13.01.2015 11:00
Roman Tománek, hokej, HK Nitra Foto: ,
Roman Tománek.
debata

Ste s doterajším nástrelom spokojný?
Začiatok ročníka som mal dobrý, čo sa mi stávalo málokedy. V novembri prišiel na mňa útlm. V posledných zápasoch som sa z neho dostal a opäť bodujem.

Ako by ste zhodnotili reprízu minuloročného finále s Košicami?
Boli sme aktívnejší, súper hrozil protiútokmi. Neustále sme doťahovali náskok. Napokon sme pri power play vyrovnali a v predĺžení rozhodli o dvoch bodoch, hoci sme mohli získať aj tri.

V tejto sezóne ste s obhajcom titulu štyrikrát zvíťazili, raz prehrali. Môže to byť v ďalších zápasoch psychologická výhoda?
V základnej časti chceme skončiť prví, rovnako ako ďalšie tímy z prvej štvorky. Ak narazíme na Košice vo vyraďovacej časti, môže to byť naša výhoda.

Tréner Stavjaňa často rotuje s formáciami. Neprekáža vám to?
Kouč skúša rôzne varianty, lebo v play off sa môže stať hocičo. Musíme byť na všetko pripravení, rešpektujem to.

S kým si na ľade najviac rozumiete?
S Jožkom Stümpelom hráme spolu dlhšiu dobu a niekedy sa vidíme aj naslepo.

Kým na iných štadiónoch návštevy klesajú, v Nitre to neplatí. Akí sú vaši fanúšikovia?
Už dlhú dobu sú naším šiestym hráčom. Sú nároční, naučili sa na víťazstvá. Keď prehrávame, vedia nám to dať pocítiť a vtedy máme aj 10 tisíc trénerov. Najmä doma im chceme urobiť radosť, veď hráme pre nich.

Vonku ste prehrali štyri zápasy v rade. Čím to je?
Na začiatku zápasov sme nekoncentrovaní a keď zistíme, že už sme na ľade a nie v autobuse, prehrávame o dva góly. Potom sa to ťažko otáča.

Najbližšie vo Zvolene nastúpite proti vašim prenasledovateľom v bodovaní – Kamilovi Brabencovi a Radovanovi Pulišovi. Je to motivácia navyše?
Som rád, že sa chalanom darí a zápas bude mať o to väčšie grády. Prvoradý je úspech tímu a keď zvíťazíme, nepotrebujem mať ani bod. Nahradím si to v iných dueloch (smiech).

V Nitre ste štvrtú sezónu. Chýba vám ešte niečo ku šťastiu?
Bol som najlepším strelcom mužstva, ovládol tabuľku produktivity. V zbierke mi chýba majstrovský titul. Verím, že budem mať to šťastie a v aktuálnej sezóne ho získam.

Myslíte ešte aj nad zahraničným angažmánom?
Bol by som zlý hokejista, keby som nemal ambíciu ísť do zahraničia. Záleží to na viacerých faktoroch. Snáď sa mi to ešte podarí.

S reprezentáciou ste boli na Nemeckom pohári. Veríte aj v ďalšiu nomináciu?
Na turnaj som šiel zranený. Nebol som v pozícii, že by som mohol odmietnuť. Priznám sa, že turnaj mi príliš nevyšiel a trénerov som asi neoslovil.

Ste vášnivým rybárom. Aký úlovok ste naposledy ulovili?
Pred dvoma mesiacmi som chytil zubáča. V zime chodím rybárčiť menej, aby som neprechladol. Väčšinou mi robí spoločnosť vedúci tímu Andrej Šatura.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Tománek #HK Nitra