Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Premiéry bronzových mladíkov: Bondra dal gól, Godla dostal päť

Viacerí členovia bronzového tímu Slovenska z nedávnych majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade dostali po návrate šancu v extraligových mužstvách a v nedeľu odohrali prvé zápasy.

11.01.2015 21:11
Radovan Bondra Foto: ,
Radovan Bondra.
debata

V šlágri kola medzi Nitrou a Košicami (4:3 po predĺžení) debutoval v domácom drese kmeňový hráč Slovana Bratislava Patrik Bačik, na opačnej strane bol už tradične stálicou defenzívy Erik Černák, premiéru v drese „oceliarov“ v najvyššej súťaži absolvoval Radovan Bondra. Sedemnásťročný rodák z Trebišova okorenil prvý zápas aj presným zásahom, v 13. min otvoril skóre.

„Bol to super pocit, keď som sa dozvedel, že budem môcť pôsobiť v A-tíme Košíc. Nečakal som, že už teraz budem hrať za seniorov. Je to pre mňa veľká motivácia. Som spokojný s gólom pri premiére, ale viac ako presný zásah by ma potešili body,“ uviedol Radovan Bondra.

Pozornosť sa sústredila aj do Banskej Bystrice, kde po dotiahnutí striedavého štartu zo Slovana prvýkrát predstavil v drese Piešťan najužitočnejší hráč juniorského svetového šampionátu 2015 Denis Godla. V tíme bol s ním aj ďalší hráč spomenutého klubu KHL Samuel Petráš. Na domácej strane nechýbal Mislav Rosandič, mal radosť z triumfu 6:1 i z prekonania Godlu. Gólman Piešťan vydržal v bránke dve tretiny, počas ktorých kryl 31 striel domácich a mal úspešnosť zákrokov 86,11 %. Rovnako ako v prvom zápase na MS do 20 rokov striedal po piatom góle, v bránke ŠHK 37 uvoľnil miesto Martinovi Šúrekovi.

„Prehra ma mrzí. Prejavila sa na mojom výkone aj únava z cestovania, ale na to sa nebudem vyhovárať. Piešťany sa trápia, s Banskou Bystricou to nebol pre nás ľahký zápas. Verím, že to bude v ďalších súbojoch oveľa lepšie. Čakajú nás dôležité zápasy o play off a som presvedčený, že ich zvládneme. Banská Bystrica dnes hrala veľmi dobrý hokej, fakt skvele kombinovala, hráči o sebe vedeli. My sme to nezvládali smerom dozadu,“ priznal Godla.

V Poprade sa zasa tešili z triumfu 5:2 i tohtosezónnej seniorskej premiéry v drese Dukly Trenčín ďalší dvaja bronzoví medailisti z Toronta Matúš Holenda a Marco Hochel.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany #Denis Godla #Radovan Bondra