Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koyš: Najviac si ceníme výhru v Košiciach, vraví kapitán dvadsiatky

V extralige nazbierali v dvadsiatich stretnutiach len sedem bodov. Pripísali si však cenné víťazstvá - Banskú Bystricu zdolali 3:2, vo Zvolene a Košiciach vyhrali po samostatných nájazdoch.

06.12.2014 09:00
Patrik Koyš Foto: ,
Na spoluhráčov som musel kričať často, ale to je v hokeji bežné, tvrdí kapitán hokejovej dvadsiatky Patrik Koyš.
debata

Vo väčšine zo zvyšných súbojov prehrali o gól či dva. Doplácali totiž na slabú koncovku (spolu len 29 gólov). „Spočiatku nevyzerala naša hra kompaktne, ale postupne nabrala svoju tvár. Najmä obranná činnosť bola kvalitnejšia. Navyše, obaja brankári Denis Godla aj Dávid Okoličány chytali výborne,“ vraví kapitán hokejovej dvadsiatky Patrik Koyš.

Ako hodnotíte vystúpenia mužstva v extralige?
Vlani sme mali lepší, kvalitnejší tím, to treba uznať. Dávali sme viac gólov a pozbierali viac bodov. Teraz chytali obaja brankári vynikajúco, fungovala aj obrana, ale v útoku sme sa veľmi trápili. Naša koncovka bola biedna. Niektoré zápasy boli slabšie, ale nebolo ich veľa a odohrali sme aj pár veľmi dobrých duelov.

Prioritou pre vás nie sú body, ale naberanie skúsenosti a zohrávanie sa. V čom sú však pre vás víťazstvá dôležité?
Dodávajú nám sebavedomie. Zhodou okolností sme povyhrávali nad top tímami extraligy – Košicami, Zvolenom a Banskou Bystricou. Najviac si ceníme pondelňajšiu výhru nad Košicami, lebo s nimi dovtedy dvadsiatka nikdy nezvíťazila. Bol to z našej strany najlepší zápas a dobre sme hrali aj na druhý deň v Banskej Bystrici, kde sme prehrali o gól. Zo záverečného trojzápasu nám nevyšiel len duel v Skalici.

Ktoré pozitíva zo sezóny by ste vyzdvihli?
V prípravných zápasoch pred štartom sezóny sme mali celkom dobré výsledky, ale naša hra nevyzerala kompaktne. Postupom času naberala svoju tvár a najmä obranná činnosť bola kvalitnejšia. Brankári Godla a Okoličány mali azda dva slabšie zápasy dokopy. Klobúk dole pred ich výkonmi.

V čom bude najväčšia sila tímu na blížiacom sa šampionáte v Kanade?
Prídu medzi nás Réway, Cehlárik a Černák, všetko chalani, ktorí sú talentovanejší ako ostatní. Potrebujeme ťažiť najmä z tímovej hry, ako to býva každý rok. Nie sme totiž žiadne hviezdne mužstvo.

Majstrovstvá sveta odštartujete súbojom s domácim výberom v druhý sviatok vianočný. Myslíte už na súboj s Kanadou?
Všetci sa naň tešíme, bude to zážitok pre každého z nás. Uvidíme, ako to bude tesne pred zápasom, či príde aj tréma. Také stretnutia by sme si však mali užiť. Väčšina z nás už možno v podobnej atmosfére nikdy nenastúpi. Domáci budú chcieť rozhodnúť hneď v úvode. Ak budeme dlho držať nerozhodný výsledok alebo vyhrávať, môže to byť zaujímavé.

Aké máte na šampionáte ambície?
Základ je vyhrať nad Nemeckom a postúpiť do play off. Všetko navyše bude veľké plus. Dúfame, že dosiahneme aj nejaký ďalší dobrý výsledok.

Čo vám ukázal novembrový turnaj vo Füssene?
Na medzinárodnej úrovni sa hrá rýchlejšie, ale cítiť, že hráči ešte nemajú toľko skúseností. Odohrali sme tam veľmi dobrý turnaj, vyhrali všetky tri zápasy. Zdolať nepríjemných Švajčiarov a Nemcov, ktorých máme aj v skupine na MS, bolo príjemné.

Museli ste v kabíne často zvýšiť hlas na spoluhráčov?
Skoro v každom zápase (smiech). V prvých tretinách sme často nehrali dobre. V šatni sme si povedali svoje a vo zvyšnom priebehu to už bolo oveľa lepšie. V šatni sa kričať musí, ale verím, že som to nejako nepreháňal. Som rád, že sme vytvorili výbornú partiu. Pätica hráčov, ktorí sme boli v projekte aj vlani, mala na starosti ostatných. Povedali sme chlapcom, čo ich čaká, a keď sa vyskytol nejaký problém, tak sme ho vyriešili.

Ako ste trávili voľný čas?
Asi trikrát sme boli na zápasoch Slovana v KHL, keď sa podarilo zohnať lístky pre celý tím. Večierku sme mali o pol jedenástej, tak sme si niekedy chodili sadnúť na kofolu alebo do kina. Najviac sme si vždy oddýchli cez víkend, keď sme mohli ísť domov a mali deň a pol voľna.

Vy ste sa vlani nezmestili do konečnej nominácie na šampionát. Ako ste to prežívali?
Bol som medzi piatimi, ktorých vyradili po záverečnej príprave. Vedel som vopred, že som mladší a nemám istotu, no veril som si. Nebolo to veru príjemné. Päť mesiacov tvrdo pracujete… Ale taký je hokej. Nie každý sa do tímu dostane. Hádam to teraz vyjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Orange 20 #Patrik Koyš