Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš mieri do extraligy, hrať by mal už v utorok

Hokejový majster sveta 2002 Michal Handzuš sa možno už na budúci týždeň predstaví v drese HC '05 Banská Bystrica v slovenskej Tipsport extralige.

12.11.2014 09:35
Michal Handzuš Foto:
Michal Handzuš.
debata

Tridsaťsedemročný center je momentálne bez angažmánu a keďže ponuka zo zámorskej NHL neprichádza a rokovania o európskom pôsobisku sa len rozbiehajú, pravdepodobne sa rozohrá doma. Handzuš už dávnejšie avizoval, že ak zostane na starom kontinente, potom prvé duely odohrá v Banskej Bystrici. Podľa denníka Šport vykorčuľuje víťaz Stanleyho pohára 2013 na extraligový ľad v drese „baranov“ buď 18. novembra v Nitre alebo o tri dni neskôr doma proti Skalici.

Michal Handzuš už pred pár týždňami hovoril, že stále čaká na ponuky z NHL. Ak by neprišli, láka ho aj pôsobenie v Slovane Bratislava, kde ho však odrádza náročné cestovanie za súpermi do Ruska. Jeho hokejovému štýlu by najlepšie vyhovoval švédsky hokej. Dlhoročná opora slovenskej reprezentácie by si na severe Európy rada zahrala.

„Priznávam, že Švédsko a tamojšia liga by mi najlepšie sedeli,“ uviedol Handzuš. Banskobystričan naposledy hral za Chicago Blackhawks v NHL, celkovo v základnej časti profiligy nastúpil na 1010 zápasov, dal v nich 185 gólov a pridal 298 asistencií. V play-off sa v 116 stretnutiach tešil šestnásťkrát z presného zásahu a celkovo zo 46 bodov. Handzuš si okrem Banskej Bystrice a Chicaga už obliekol aj dresy Popradu, Worcesteru, St. Louis, Phoenixu (dnes Arizona), Philadelphie, Zvolena, Los Angeles a San Jose.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #HC 05 Banská Bystrica