Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťany už o EBEL lige neuvažujú. Nechceme riskovať, tvrdí šéf klubu

Hokejisti Piešťan boli vo svojej prvej extraligovej sezóne príjemným prekvapením. V druhej síce obhájili štvrtú priečku z nováčikovského ročníka, no aj v ich prípade sa potvrdilo, že práve druhá sezóna po postupe býva vždy obzvlášť náročná.

10.06.2014 18:24
Košice, Piešťany Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Všetci pozorne sledovali, či dokážeme nadviazať na štvrté miesto z predošlého roka, boli sme pod oveľa väčším tlakom. Horšie však bolo, že po eufórii z prvého ročníka prišiel veľký úpadok diváckeho záujmu, od ktorého sa odvíjala aj ekonomická situácia klubu a záujem sponzorov pomôcť nám,“ priznáva prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák a k financovaniu klubu dodáva: „Sponzoring už vlastne na Slovensku ani neexistuje. Všetko sa rieši len na báze kamarátstva, a to je veľmi náročné.“

Pri vstupe do extraligy navnadili piešťanskí funkcionári fanúšikov krátkodobým angažovaním Tomáša Tatara počas výluky v NHL a divácky záujem vyvrcholil počas bojov v play off proti Skalici a Zvolenu. O rok neskôr už divákov do haly vo väčšom množstve neprilákalo ani semifinále proti favorizovaným Košiciam.

„Návštevy klesali v celej extralige, s výnimkou Nitry. Tamojší priaznivci boli vynikajúci a zaslúžili by si titul. Prečo bol nižší záujem aj v Piešťanoch? Niektorí hovoria, že prestali chodiť z princípu po tom, ako sme zvýšili vstupné o euro. Viem, že v súčasnosti je aj jedno euro veľký peniaz, ale keď nás ľudia nepodporia svojou účasťou, tak pôjde všetko samospádom do záhuby,“ naznačuje Lušňák.

Nie optimálna finančná situácia sa podpísala aj pod výrazný rez v kádri. Z mužstva odišli lídri Melichárek, Nemec, Saliji, Filip či brankár Tomek. „S Tomášom sme rozviazali zmluvu. S chlapcami mám dohodu, že ak si nájdu výhodnejší angažmán v zahraničí, nebudem im robiť problémy pri odchode. Všetko sa v súčasnosti točí okolo peňazí a oni musia živiť seba i rodiny,“ vysvetľuje Lušňák.

V klube pracujú aj na príchodoch nových hráčov, ale najprv chcú vyrovnať uplynulú sezónu. „Chceme si splniť záväzky voči chlapcom, čo za nás hrali, potom budeme hovoriť o financiách pre ďalší ročník. Pôjdeme skromne a budeme sa snažiť baviť piešťanských divákov – verím že ich bude chodiť čo najviac – dobrou hrou i výsledkami.“

V Piešťanoch pred dvoma rokmi i vlani túžili o nadnárodnej EBEL. Aktuálne však táto cesta vôbec neprichádza do úvahy. „Nemáme povolenie od SZĽH a momentálne by to pre nás nebolo vhodné ani z finančného hľadiska. Nechceli by sme totiž riskovať, že sa dostaneme do veľkého mínusu,“ dodal Lušňák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Jaroslav Lušňák