Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Skalici priznali dlhy, hráčom sa nechcú postaviť chrbtom

Hokejisti HK 36 Skalica sú od októbra bez výplat, informoval nemenovaný hráč extraligového klubu v rozhovore pre denník Nový čas.

29.04.2014 11:22 , aktualizované: 13:47
Skalica - Poprad, Skalica, hokej Foto: ,
Hokejisti Skalice.
debata

Svoje meno nechcel zverejniť. U každého hráča je podľa neho dlh vyšší ako desaťtisíc eur. Vedenie klubu finančné podlžnosti priznalo, ale odmietlo, že by naposledy uhrádzalo októbrové výplaty.

„Je to silná káva a som vrcholne sklamaný, nahnevaný, frustrovaný a znechutený. Je to smutné, že o tom vedia aj vo vedení ligy, ale akosi sa s tým nič nerobí. Zvláštne je aj to, že Skalica je jediným tímom v extralige, ktorý neplatí kompletný káder, keďže veľa hráčov u nás hralo zo Slovana. Ide o asi deväť hráčov, no aj tak nie sú financie,“ povedal nemenovaný hráč pre Nový čas.

Hokejisti komunikujú s vedením klubu. „Sú to však neustále výhovorky, klamstvá a nevieme, kam peniaze od sponzorov chodia… Komunikácia je taká, že sa spoliehajú na mesto, ktoré má zase svoje starosti,“ doplnil. Nemenovaný hokejista už nechce pokračovať v kariére v Skalici, ale ešte počká, ako sa vyvinie situácia. „Za to, čo som pre klub odviedol, sa mi vrátilo len zavádzanie, klamstvo a problémy s peniazmi. Nemám prehnané podmienky. Sú hodné hráča extraligy. Preto, keby som mal v Skalici všetko načas, neuvažoval by som nad odchodom. Viem, že inde si ma budú vážiť a nebude problém s financiami. Tak to vnímajú aj ostatní chalani,“ uviedol zdroj Nového času.

Skalica v prípade dlhov voči hráčom môže prísť o extraligovú licenciu. „Počul som, že ju má predať a z tých peňazí by mohli vyplatiť hráčom dlžoby. Ale bojím sa, že keby sa tak aj stalo, tak na dlžoby veľa nezostane,“ dodal pre Nový čas nemenovaný hokejista z kádra HK 36.

Vedenie HK 36 dlhy netají. „Priznávame, že nemáme vyrovnané všetky záväzky voči hráčom z uplynulej sezóny. Nie je však pravdou, že naposledy videli peniaze ešte v októbri. Uvedomujeme si, že máme dlhy, ale nikomu sa nepostavíme chrbtom. V podmienkach od Pro-Hokeja máme presne stanovené všetky termíny, do ktorých musíme vyrovnať podlžnosti. Tieto termíny určite dodržíme,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku HK 36 Skalica.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK 36 Skalica #výplaty