Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stavjaňa: Máme za sebou dva výživné roky

Ešte pár hodín a dní budú smutní. Veľmi smutní. Prehrať vyrovnanú finálovú sériu v siedmom zápase totiž škrie. Keď však smútok a hnev z nezvládnutého rozhodujúceho súboja pominie, hokejisti Nitry si uvedomia, že majú za sebou veľmi úspešnú sezónu. Vyšperkovali ju prvou finálovou účasťou v histórii klubu.

22.04.2014 22:40
Antonín Stavjaňa Foto:
Antonín Stavjaňa.
debata

„Po treťom mieste z predošlého ročníka sme chceli vydarenú sezónu minimálne zopakovať. Podľa toho sme spolu s vedením klubu skladali káder okolo Jožka Stümpela. Úvod nám vyšiel slabšie, ocitli sme sa aj na poslednej priečke, ale potom sme sa dostali hore a až do konca sa držali na druhej. Série proti nebezpečnému Zvolenu i Banskej Bystrici sme zvládli veľmi dobre. Teraz vo mne ešte buble hnev z prehry v poslednom zápase sezóny, no bola vydarená. Ostatné dva roky boli v Nitre hokejovo výživné. Zaujal ma najmä divácky ošiaľ. Dúfam, že sa ním inšpirujú aj ostatné kluby. Hrať pred takou kulisou, akú máme v Nitre, je úžasné,“ tvrdí tréner Nitranov Antonín Stavjaňa.

Kľúčovým mužom jeho mužstva bol veterán Jozef Stümpel, najproduktívnejší hráč extraligy. Spolu s Romanom Tománkom a Lukášom Novákom vytvorili najnebezpečnejší útok v súťaži. „Kvitujem Jožkov nadhľad a vystupovanie v kabíne. Ťahal mužstvo, a kto sa pri ňom objavil v útočnej formácii, okamžite bodovo poskočil a zvýšilo sa mu sebavedomie. Škoda, že vo finále a najmä v jeho závere sme nemohli rozložiť silu mužstva do viacerých útokov. Tománkovi odišla strelecká forma, Novák dostal disciplinárny trest, Heňo Ručkay hral so zlomeným palcom, chýbali nám aj Pupák, Kmeč či v poslednom zápase Mráz. Protiváha Košíc bola priveľká,“ priznáva Stavjaňa a jedným dychom dodáva: „Tým však nechcem spochybňovať oprávnenosť celkového triumfu Košíc.“

Príde v lete v Nitre k veľkej obmene kádra? „Ešte sa o tom len budeme rozprávať, najprv treba uzavrieť práve skončenú sezónu..Radi by sme si čo najviac hráčov udržali, ale sme realisti. Niektorí chalani sa zviditeľnili a dostanú lukratívnejšie ponuky, ktorým nebudeme môcť konkurovať,“ priznáva Stavjaňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa