Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nitrania: Neskôr doceníme aj striebro, ale teraz prehra bolí

Víťazné cigary, striekajúce šampanské, fotky s trofejou na pamiatku. Košická hokejová kabína si po troch rokoch užívala majstrovské oslavy.

21.04.2014 21:56
Robert Kristan Foto: ,
Robert Kristan sa obzerá po puku.Ten skončil za jeho chrbátom.
debata

„Posledný titul je vždy najťažší. Vedeli sme, že Nitra je dobrá, má kvalitný útok, ťahá ju Jožko Stümpel. V druhej tretine sme však rozhodli. Strelili sme štyri góly a potom sme už súpera k ničomu nepustili,“ vravel Peter Bartoš. Štyridsaťročný útočník získal s Košicami už štvrtý titul. „Mám síce svoje roky, ale chuť na hokej zostáva. Už myslím na ďalšiu sezónu,“ dodal.

Krívajúc rozdával úsmevy center Tomáš Marcinko. Ešte stále trochu cíti koleno, ktoré si zranil hneď v prvom zápase olympijského turnaja v Soči. „Keď som šiel na olympiádu, bol som najšťastnejší človek na svete, po zranení som prežíval obrovské sklamanie. O to viac mi teraz chutí tento titul,“ vravel Marcinko, ktorý by si ešte rád predĺžil sezónu v reprezentačnom drese. "Nechám sa prekvapiť. Je to na tréneroch, na manažérovi. Keď ma zavolajú, budem rád.

Vo dverách nitrianskej šatne sa objavovali jedna po druhej smutné tváre. „Neskôr možno doceníme aj striebro, ale teraz prehra veľmi bolí. Hráčska kariéra trvá dvadsať rokov, do finále sa dostanete možno raz za život,“ povedal útočník Roman Tománek, ktorý dlho strelecky ťahal Nitru, ale finálová séria mu nevyšla.

„Celý rok tvrdo pracujete a potom príde okamih, keď sa vám prestane dariť. Boli fámy, že som to predal a podobné somariny. Jednoducho mi to nešlo, možno som si aj prestal veriť. S tým sa nedá nič robiť. Šťastie pri mne vo finále nestálo, čo mi je veľmi ľúto, aj kvôli chalanom.“

Veľké sklamanie prežíval aj nitriansky kapitán Jozef Stümpel. „Pokazili sme si to sami vlastnými chybami. Škoda. Ponúkli sme Košiciam gólové momenty, naopak, my sme naše šance nevyužili,“ vravel skúsený center v hlúčiku aplaudujúcich priaznivcov spod Zobora. „Máme najlepších fanúšikov na Slovensku a to je paráda,“ zakončil Stümpel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra