Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košiciam doprajeme strieborný hetrik, tvrdí Michal Novák z Nitry

Viac ako dve sezóny si obliekal košický dres. Dvakrát sa v ňom prebojoval do finále, ani raz si však nesiahol na majstrovskú trofej. Teraz môže Michal Novák dvojročné prekliatie zlomiť.

08.04.2014 09:30
Michal Novák Foto:
Michal Novák.
debata

Už vo farbách Nitry a zhodou okolností proti hokejistom Košíc. „Práve takéto zloženie finálovej dvojice si nezaujatá hokejová verejnosť želala. Bude to pravé vyvrcholenie sezóny. Niektorí moji spoluhráči si priali Piešťany, ale ja tvrdím, že bez Košíc by to nebolo ono. Chceme vyhrať titul, tak nech vo finále zdoláme najsilnejšieho možného súpera,“ tvrdí 32-ročný obranca Nitry.

Túžite Košičanom dokázať, že urobili chybu, keď vás uvoľnili?
O to mi vôbec nejde. Na Košice mám len tie najlepšie spomienky a necítim žiadnu krivdu. Na východe mám dobré vzťahy a kamarátske väzby, ale tie pôjdu počas série bokom. Samozrejme, zdolať ich chcem. V Nitre panuje hokejová eufória, ba až šialenstvo. Často mám pocit, že spadne štadión. Preto som rád, že sme vo finále a spolu s priaznivcami si to užijeme. Triumf nad Košicami bude chutiť sladšie než iné.

Ako sa v Košiciach pozerajú na nitrianske mužstvo?
Pre Košice bola Nitra od začiatku sezóny najväčší konkurent. Pred príchodom na zápas do Nitry som, ešte ako Košičan, cítil napätie a trochu nervozity, na vzájomný súboj sme sa pripravovali viac, než na ostatné. Vždy sme si hovorili, že treba zvládnuť úvodný tlak domácich. Preto si myslím, že v Košiciach z nás majú stále veľký rešpekt a trošku sa aj boja.

Čo by mohlo v sérii hovoriť vo váš prospech? Máme útočne ladený tím a trio Tománek, Stümpel, Lukáš Novák je v nezastaviteľnej forme. To je naša cesta k úspechu. Útočným hokejom ich môžeme zdolať.

Na čo si musíte dať najväčší pozor?
Na lajnu Jenčík, Bartoš, Spilar. Ak dáte Gabovi priestor, aby sa rozbehol, ťažko ho potom zastavíte. Dobre chytá aj brankár Staňa. Musíme si s ním poradiť. Zaujímavé je, že v Košiciach sa tento rok špecializujú na obranu, hoci majú útočne ladený káder. Niekedy bránia až piatimi hráčmi a následne využívajú šikovných útočníkov na rýchle protiútoky. Tak zvládli vlaňajšiu semifinálovú sériu, či posledný vzájomný zápas v základnej časti, keď premenili jedinú vážnejšiu šancu a vyhrali v Nitre 1:0.

Bude vo finále padať málo gólov?
Košičania budú hrať svoju hru, ale ich veľké klzisko a náš útočný hokej naznačujú, že by gólov mohlo padať dosť. Závisí od toho, ako dokážeme prelomiť ich obranný val.

Ako vnímate šancu získať pre Nitru prvý majstrovský titul v histórii klubu?
Je to obrovská motivácia pre nás všetkých i pre mňa osobne. Buď budú mať v Košiciach po nedávnom zlatom hetriku strieborný alebo získam tretie striebro za sebou ja. Dúfam, že si titul konečne užijem. Ozaj by som súperovi doprial strieborný hetrik, no nechceme sa s chalanmi naťahovať cez médiá, ale ísť skromne za svojim cieľom na ľade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #finále play-off #Michal Novák