Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jenčík: Všetko som si pamätal, tak som mohol hrať ďalej

Košičania si pred zápasmi v Piešťanoch trúfali. Verili, že môžu vyhrať oba a dostať sa v semifinálovej sérii do trháka. Nakoniec však mali veľkú radosť aj z jedného víťazstva.

30.03.2014 13:22
Richard Jenčík Foto: ,
Richard Jenčík.
debata

„Bolo pre nás veľmi, veľmi dôležité. Ísť domov za stavu jedna tri v náš neprospech, by bolo nepríjemné. Sme radi, že sme sériu vyrovnali a najbližší duel nás čaká na domácom ľade,“ vraví útočník hokejistov Košíc Richard Jenčík.

V čom bol najväčší rozdiel medzi piatkovým a sobotňajším stretnutím?
Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Tretí súboj nám nevyšiel, ale sme radi, že séria je opäť otvorená. Na druhý deň sme lepšie korčuľovali, hrali agresívnejšie, viac napádali a kazili súperovi rozohrávku. Práve z dobrého napádania vyplynuli aj niektoré chyby domácich, ktoré sme dokázali potrestať gólmi.

Pár minút po strelenom góle vás vyniesli z ľadu na nosidlách. Pamätáte si, ako prišlo k zrážke so spoluhráčom Bartánusom?
Keby som si to nepamätal, tak duel nedohrám, lebo by to bol náznak otrasu mozgu. Na modrej čiare som sa rozhodol urobiť ešte jednu kľučku, a to som asi robiť nemal. Zrazili sme sa, určite to bola aj moja chyba. Dôležité je, že sa nič vážne nestane. Navyše, chalani zabrali a zvládli sme to. Potvrdilo sa mi, že zraziť sa s Markom nie je sranda, je to veľký chlap a poriadne som to cítil. Gól v prvej tretine ma potešil, lebo sme nedovolili domácim dlho sa tešiť z vedenia.

Na ľad ste sa neskôr vrátili. Museli ste presvedčiť tímového lekára, aby vás tam pustil?
Lekári mi urobili viacero vyšetrení a nič nenasvedčovalo vážnejšie zranenie. Aj tak však lekár nechal konečné rozhodnutie na mňa – ako sa cítim.

Nechýbala vám pri regenerácii hodina spánku, o ktorú ste prišli pre posun času?
Odpočinok bol kratší, keďže sme prišli do Košíc okolo pol druhej a spali menej než zvyčajne. V nedeľu sme si preto urobili trochu kratší tréning. Od pondelka pracujeme opäť naplno.

Čo očakávate od piateho zápasu, ktorý je na programe v utorok v Košiciach?
Ide o veľmi dôležitý zápas, preto nebude chcieť nik spraviť zbytočnú chybu. Bude dôležité, kto strelí prvý gól. Pokúsime sa produkovať hokej, s ktorým sme uspeli v sobotu v Piešťanoch. Dúfam, že aj výsledok bude podobný.

Piešťany si veria aj v Košiciach

O výhodu domáceho prostredia, ktorú získali jedným víťazstvom v Košiciach, doma prišli. Hokejisti Piešťan však uznali, že ich súper vyhral sobotňajší duel zaslúžene. „Hostia lepšie korčuľovali a nepustili nás k hre, akú sme predvádzali v treťom dueli,“ tvrdí Tibor Melichárek. Čo hovorí na vyrovnaný stav série? „Pred štartom semifinále by sme to iste brali. Začíname od nuly. V Košiciach sme už vyhrali a veríme, že to dokážeme znova,“ odpovedal skúsený útočník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Richard Jenčík