Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik: Ak sa hrá hokej, máme navrch

Dve víťazstvá, desať gólov a šesť využitých presiloviek. Hokejisti Nitry vstúpili do semifinálovej série proti Banskej Bystrici dvoma jednoznačnými víťazstvami 6:2 a 4:2.

28.03.2014 18:30
Miroslav Kováčik Foto:
Kapitán Nitry Miroslav Kováčik.
debata

„S vývojom série sme maximálne spokojní. Vyhrali sme oba zápasy, lepšie to byť nemohlo. Vôbec nezáleží na tom, či sme zvíťazili o gól, dva alebo štyri. Teraz sa musíme dobre pripraviť na dva duely v Banskej Bystrici,“ tvrdí jeden z lídrov Nitry Miroslav Kováčik.

Kedy ste v doterajšom priebehu série prežívali najťažšie okamihy?
Nepríjemné bolo vyrovnanie na 2:2 v prvom zápase po jednoznačnom faule na nášho hráča. Museli sme sa s tým vyrovnať. No zápas sme mali pod kontrolou a nepochybovali sme o tom, že ho zvládneme. Naše sebadôvera je vysoká.

Radosť z víťazstiev vám kazí zranenie Henricha Ručkaya, ktorý má po sekere zlomený palec na ruke…
Z toho som veľmi smutný. Prežíval som to, akoby sa to stalo mne. Bohužiaľ, bol to zákrok, ktorý nemá s hokejom nič spoločné. Nešlo o náhodu, naopak, bolo to cielené a zákerné. Dúfam, že disciplinárna komisia, ktorá počas sezóny riešila zákrok nášho Baču, zasadne aj teraz. Spolupráca s bratmi Ručkayovcami nám vychádzala, sadli sme si na ľade i mimo neho. O to viac ma mrzí, že s Heňom si už v tejto sezóne nezahráme.

Máte dosť široký káder na to, aby ste sa s tým vyrovnali?
Budeme musieť. Ale ak odseknú ruky dvadsiatim hráčom, tak s tým sa už nevyrovnáme…

Prekvapil vás súper niečím?
S tvrdou hrou sme počítali, takže vlastne ničím. Bol som pripravený na to, že sa niečo stane. Majú taký štýl… My im to odplácať nebudeme, sústreďujeme sa na hokej. Pokiaľ sa bude hrať hokej, tak sa o náš postup neobávam.

Vďaka faulom Banskobystričanov ste mali k dispozícii veľké množstvo presilových hier, ktoré ste využívali. Z tohto pohľadu ste spokojní?
Ani sa mi o tom veľmi nechce hovoriť, lebo všetko má svoje hranice, aj tvrdá hra. Nad niektorými vecami mi zostáva rozum stáť. Nechcem však zbytočnými reakciami ešte zvyšovať napätie.

V druhom dueli ste za stavu 0:1 dopravili puk do bránky rukou. Čakali ste, že si to arbitri nevšimnú?
Padol som do bránkoviska a puk ležal kúsok odo mňa. Hokejkou som sa k nemu nevedel dostať, tak som ho poslal dnu reflexívne rukou. Bolo mi jasné, že z toho gól nebude a ešte som aj utŕžil jednu ranu navyše do hlavy. Chalani však v piatok v šatni hovorili, že gól padol už predtým, ako som sa dotkol puku. Puk sa vraj odrazil od vnútornej časti konštrukcie. Škoda, že si to arbitri nešli overiť. Najdôležitejšie však je, že sme vyhrali.

V čom budú zápasy v Banskej Bystrici iné?
Domáci budú hrať to isté, čo u nás v druhom zápase. Navyše budú podporení domácim prostredím. Nečakám, že sa s nami budú púšťať do otvoreného hokeja s množstvom šancí. Ak budú pískať rozhodcovia s prísnym metrom, tak budú opäť často vylučovaní.

Aký cieľ si dávate pred duelmi na súperovom ľade?
Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Ak vyhráme prvý, pokúsime sa pridať aj druhý triumf. Kvalitu na to jednoznačne máme.

Recept na Nitru? Hrať bez vylúčení

Hokejisti Banskej Bystrice odchádzali z Nitry sklamaní. Hoci v druhom zápase podali lepší výkon, na víťazstvo to nestačilo. „Doplatili sme na príliš veľa vylúčení. Vo štvrtok sme domácich dvakrát pustili do početnej výhody o dvoch hráčov, obe využili a to rozhodlo,“ tvrdí Tomáš Matoušek, jeden z banskobystrických mladíkov, ktorý má skúsenosti aj z KHL. Čo musia zverenci Vladimíra Országha urobiť, aby doma sériu vyrovnali? „Najmä nesmieme toľko faulovať. Pri hre piatich proti piatim máme šancu. Doteraz sme sa príliš prispôsobovali hre Nitry, no súperovi musíme vnútiť našu. Nehráme do tela tak, ako by sme mali,“ doplnil Matoušek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kováčik #HC Nitra #play off extraligy