Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do domácich duelov musíme ísť skromne, znie z Piešťan

Päťhodinová štreka z Košíc im ubehla rýchlejšie a aj stredajší tréning chutil viac než obyčajne. Hokejisti Piešťan splnili to, čo si zaumienili, v Košiciach vyhrali jeden z dvoch semifinálových duelov - utorňajší 5:3 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1. "Únavu po dvoch zápasoch a dlhej ceste bolo cítiť, ale po víťazstve ju znášate oveľa ľahšie. Nálada na tréningu bola výborná. Teraz potrebujeme výhru z Košíc potvrdiť aj na vlastnom ľade," vraví útočník Piešťan Patrik Lušňák.

26.03.2014 16:54
Patrik Lušňák Foto: ,
Patrik Lušňák so synom Luckom.
debata

Spomenuli ste si pred druhým duelom na situáciu zo štvrťfinále, kde ste v Poprade tiež vyhrali druhý zo za sebou idúcich duelov?
V šatni sme si vraveli, že si z prvej prehry nesmieme nič robiť. V Poprade to bolo rovnaké a druhý zápas nám vyšiel. Nakoniec to bolo rovnaké. Víťazstvo v Košiciach vnímame najmä ako pozvánku pre ľudí na domáce stretnutia. Verím, že ich príde čo najviac. Čakajú nás dva náročné súboje.

Ktorý gól možno označiť za zlomový moment zápasu?
Kľúčový moment bol hneď prvý gól, dodal nám energiu, rozbehli sme sa a každá päťka šliapala na doraz. Trošku nás zabrzdil prvý gól domácich, ale rýchlo sme dali štvrtý. Aj v druhej tretine sme rýchle zareagovali na ich gól a nedovolili im dostať nás pod tlak. Nedali sme im šancu vyrovnať.

V čom bol rozdiel medzi oboma košickými duelmi?
V prvom bolo vidieť, že sme mali zbytočne veľký rešpekt. Sústreďovali sme sa len na bránenie, nepokúšali sme sa niečo vymyslieť aj dopredu. Pred druhým sme si zdôraznili, že ak nebudeme strieľať, vyhrať nemôžeme. Strieľali sme a odmenou nám boli tri rýchle góly. Potom sme už mohli udržiavať výsledok.

Že strelíte na košickom ľade štyri góly v priebehu jednej tretiny, o tom sa vám asi ani nesnívalo.
Samozrejme, že nie. No vraveli sme si aj to, že Rasťo Staňa v prvom dueli dosť pukov vyrážal, že musíme strieľať a pokúšať sa o dorážky. Táto taktika nám vyšla.

Čo očakávate od tretieho zápasu, ktorý je na programe v piatok?
Či doma alebo vonku, proti Košiciam je každý zápas nesmierne náročný. Hráme pred vlastnými divákmi, chceme si ich získať na našu stranu a ukázať, že vieme hrať hokej. Či postúpime do finále alebo nie, ich hlasivky budeme potrebovať aj v budúcom ročníku. Ak zvládneme prvý domáci súboj, nakopne nás to ešte viac a bude sa nám hrať lepšie.

Budete mať v Piešťanoch na semifinále vypredané?
Bodaj by to tak bolo! Kapacita je čosi cez 3200 miest. Boli by sme veľmi radi, ak by sa hala naplnila. Na štvrťfinálových zápasoch bolo oveľa menej divákov ako vlani, keď sme hrali play off po prvý raz. Verím, že sme ich výkonmi aj výhrou v Košiciach prilákali.

Zvýšili sa po dvoch dueloch šance Piešťan na postup do finále?
Vyhrali sme jeden zápas v Košiciach, ale musíme ísť skromne ďalej. Pokúsime sa vyhrať v piatok a potom uvidíme. Košičania majú kvalitný tím, každý zápas je náročný, ale ja som si ich ako súpera prial. Sú útočné mužstvo, ktoré príliš nebráni a dá sa proti nim hrať hokej. Keď dajú jeden gól, nezavrú sa do ulity, ale chcú pridať ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šhk piešťany #Patrik Lušňák