Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice vyhrali nad Piešťanmi 4:1. Prišlo len tritisíc ľudí

Hokejisti Košíc vyhrali v prvom zápase semifinálovej série extraligy nad Piešťanmi 4:1.

24.03.2014 19:34 , aktualizované: 20:53
Košice - Piešťany Foto: ,
Vladimír Nemec z Piešťšan (v strede v pozadí) a útočník Koššíc Peter Bartošš (v strede v popredí) v prvom zápase semifinále hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Koššice a ŠHK 37 Pieššťany.
debata

Aj keď v prvej tretine úvodného súboja semifinálovej série diváci gól nevideli, brankári na oboch stranách sa nenudili. Češík už v 2. min zamestnal hosťujúceho Šúreka. Na druhej strane musel pred Lušňákom zasahovať Staňa. V 5. min pálil bez prípravy Češík, piešťanský brankár bol opäť pozorný. V 7. min pri hre štyroch proti štyrom vychytal aj Spilara a neprekonal ho ani Bartánus. V 12. min pri presilovke spravil domáci Klouček chybu, Lušňák sa dostal do nájazdu, ale stroskotal na Staňovi. Chylo potom mieril tesne vedľa. V 17. min už ležal Staňa na ľade, puk zostal pred prázdnou bránkou Košíc, ale hostia to nevyužili.

Nástup do druhej dvadsaťminútovky vyšiel lepšie oceliarom, otvárací gól série strelil od modrej čiary Deyl. V 24. min bol na konci peknej akcie Spilar, ktorý zakončil elegantne pomedzi betóny hosťujúceho brankára – 2:0. Aj o tretí gól Košíc sa postaral druhý útok. Spilar vrátil puk Bartošovi a ten prekonal Šúreka. Domáci Staňa zneškodnil v 32. min Chylov nepríjemný pokus. Košická defenzíva nechala v 36. min priveľa priestoru Stupkovi a ten bekhendom znížil na rozdiel dvoch gólov. Bicek chcel vzápätí prinavrátiť trojgólové vedenie na stranu domácich, no jeho ranu zastavila žŕdka.

Domáci v tretej tretine bez problémov kontrolovali dianie na ľade. V 52. min mal Bartoš na hokejke štvrtý gól, netrafil však bránku. O minútu neskôr v presilovke z bodu na vhadzovanie napriahol Hrnka a Šúrek kapituloval po štvrtý raz.

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) – stav série 1:0

  • Góly: 22. Deyl (Češík), 24. Spilar (R. Jenčík, P. Bartoš), 31. P. Bartoš (Spilar, R. Jenčík), 53. Hrnka (M. Bartánus, Kolba) – 36. Stupka (Holovič, Cuník)
  • Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner – Korba, Rovenský, 3089 divákov
  • Košice: Staňa – Kolba, Klouček, E. Černák, Štrbák, Deyl, Cebák – Bicek, Hrnka, M. Bartánus – Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík – Skalický, Češík, Jokeľ – Hinďoš, Matúš Chovan, Boltun
  • Piešťany: Šúrek – Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník – S. Saliji, Peško, Lušňák – T. Melichárek, Mišura, V. Nemec – Románek, Hamrák, Haring – Stupka, Holovič, Chylo.

Anton Tomko (tréner Košíc): „Myslím si, že po dlhej pauze od štvrťfinále to bol veľmi dobrý zápas. Herný výpadok bolo cítiť, ale mali sme dobrý vstup do stretnutia. Utvorili sme si viacero šancí, ale brankár Šúrek podržal súpera. V druhej polovici prvej tretiny sme upustili od útočného hokeja, ale všetko sme to rozhodli v druhej tretine, keď sme strelili tri góly. Aj keď sme po našej chybe inkasovali na 3:1, v tretej časti sme pridali štvrtý zásah a hru kontrolovali až do konca.“

Milan Klement (tréner Piešťan): „V úvode zápasu mali domáci dosť šancí a nás podržal brankár. Záver prvej tretiny už bol vyrovnaný a aj my sme si utvorili príležitosti. Stav 0:0 nám po prvej časti nám vyhovoval. Pred druhou tretinou sme si povedali, že musíme lepšie korčuľovať, ale do polovice duelu sme dostali tri góly a to rozhodlo. Aj za stavu 1:3 tam snaha bola, no po štvrtom góle sa to už nedalo zvrátiť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany