Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šuro dostane zľavu, smial sa kapitán Piešťan

Posledný krok býva zvyčajne najťažší, ale hokejisti Piešťan ho zvládli na výbornú. V pondelok zdolali doma Poprad bez väčších problémov 3:0 a štvrťfinálovú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

18.03.2014 19:50
Richard Filip, Martin Šúrek Foto: ,
Richard Filip (vľavo) a brankár Martin Šúrek (vpravo) z ŠHK 37 Piešťany a Matúš Paločko z HK Poprad (v strede) počas 5. zápasu štvrťfinále slovenskej hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 medzi ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad.
debata

„Veľmi sme túžili ukončiť sériu. Tréner nám sľúbil aj nejaké voľno, povedali sme si, že na ľade odovzdáme maximum. Dodržiavali sme stanovenú taktiku, strelili nejaké góly a po druhom Popradčania rezignovali. Potom sa už len dohrávalo,“ zhodnotil duel kapitán Piešťancov Richard Filip.

Ktorý zápas v sérii bol kľúčový?
Štvrtý duel v Poprade, ktorý sme vyhrali. Na ľade súpera sme splnili, čo sme si stanovili a domov šli za stavu 3:1 na zápasy. Uvedomovali sme si, že doma sme silní a som rád, že sme to dotiahli do víťazného konca.

V čom ste boli lepší ako Poprad?
Výborne sme pokrývali stredné pásmo, najmä modrú čiaru. Hráči súpera sa nedostávali do veľa šancí, a ak si aj nejakú vypracovali, pomohol nám brankár.

Počas štvrťfinále vás výrazne podržali obaja gólmani Tomáš Tomek aj Martin Šúrek…
Potvrdilo sa, že máme dvoch kvalitných brankárov. Rudo (Tomek) ťahal výborne celú sezónu a vychytal aj prvé dve víťazstvá v play off. Šuro dostal šancu a využil ju. Bol veľmi koncentrovaný, veľmi dobre rozohrával puky, prípadne ich zachytával za bránkou. Sme mu vďační.

Bude musieť zaplatiť za dve nuly v sérii do spoločnej kasy?
Určite áno, ale prižmúrime oči. Inak by sa nedoplatil (smiech).

Zatiaľ nepoznáte meno semifinálového súpera. Kto z dvojice Košice, Nitra by vám pasoval viac?
Košice vraj majú nejakú maródku… Ale ono je to aj tak jedno, oba tímy sú kvalitné, v tabuľke skončili vyššie ako my a budú favoriti. Počkáme si, ako sa vyvinie posledná séria a koho dostaneme. Proti Nitre by to bolo derby. Mestá sú vzdialené pár kilometrov a mužstvá sú vo vzájomných súbojoch extra motivované.

Navyše ste si počas sezóny menili hráčov…
Chalani, ktorí predtým pôsobili u nás, nám už pár gólov strelili. Rozhodovali zápasy.

Idú ďalej zaslúžene, priznal Vaic

Popradčania boli po rozhodujúcom zápase veľmi sklamaní, no dokázali uznať kvality súpera. „Na Piešťany sme si pred sériou verili, no predčili nás v každej činnosti. Postúpili zaslúžene. S výnimkou jediného víťazného súboja sme nenašli recept na ich brankárov. Rozhodol štvrtý súboj – v prvej tretine sme mali kopec šancí, puk skákal aj na bránkovej čiare, ale nič nevošlo dnu. Potom nám v druhej tretine dali tri góly a už sme sa s tým nevyrovnali,“ zhodnotil sériu skúsený útočník Ľubomír Vaic.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Richard Filip #Martin Šúrek