Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokážeme vyhrať aj v Poprade, verí brankár Piešťan

Na dve víťazstvá nad Popradčanmi im stačili štyri góly. Brankár Piešťan Tomáš Tomek totiž v domácich dueloch štvrťfinálovej série inkasoval len po jednom góle.

12.03.2014 17:50
Tomáš Tomek Foto: ,
Brankár Piešťan Tomáš Tomek.
debata

Nepribrzdili ho ani zdravotné problémy v utorňajšom súboji. „Mal som teplotu. Chytilo ma to počas zápasu, našťastie nešlo o nič vážne. Po stretnutí som sa cítil zle, dostal nejaké lieky, ale v stredu to už bolo v poriadku. Normálne som trénoval so spoluhráčmi,“ informoval 25-ročný brankár.

Čo pre vás znamenajú dve domáce víťazstvá?
Nálada v tíme je skvelá, potom sa hneď lepšie cítite aj fyzicky. Séria sa pre nás začala dobre. Ísť do Popradu za stavu dva nula je oveľa príjemnejšie, ako keby bola séria vyrovnaná. Uvidíme, ako sa nám bude dariť vonku. Radi by sme vyhrali aspoň jeden duel.

Oba zápasy ste vyhrali 2:1. Boli si navzájom podobné?
Oba boli náročné, čakalo sa na malé chyby. Bolo to o jednom-dvoch góloch. Séria ešte môže byť veľmi vyrovnaná a dlhá.

Ktorý zo súbojov bol náročnejší?
Druhý. Nemali sme taký dobrý vstup do zápasu, ako v prvom. Popradčania začali aktívnejšie, my sme sa chytili až po prvej presilovej hre. Bolo dôležité, že sme neinkasovali a neskôr v prvej tretine strelili dva góly v rýchlom slede.

Vyčítal vám niečo tréner Klement?
Nič špeciálne. No v utorok sme mali tri zbytočné vylúčenia za vyhodenie puku, raz sme z tohto dôvodu išli aj do oslabenia o dvoch hráčov.

Nechýbalo vám v hľadisku viac divákov?
Mrzí nás, že návšteva bola taká chudobná. Na druhý duel prišlo ešte menej ľudí, než na prvý. Vlani bolo na zápasy play off všetko vypredané. Mám pocit, akoby sa ľudia už extraligy nasýtili. Dúfame, že na ďalšie domáce zápasy si nájdu cestu na zimák.

V čom sú Popradčania najviac nebezpeční?
Sú silní v ofenzíve, majú dobrých strelcov. Okrem toho majú veľkú kvalitu aj v bránke.

Čo očakávate od duelov v Poprade?
Zápasy budú iné ako v Piešťanoch, ale azda tam niečo uhráme. Popradčania sú zvyknutí na svoje úzke klzisko, u nás je o dosť väčšie, ale už sme tam párkrát vyhrali. Azda nám to vyjde aj teraz v play off.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tomek