Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťany aj Banská Bystrica nezaváhali a v sérii vedú 2:0

V štvrťfinálových zápasoch play-off hokejovej extraligy využili domáce prostredie Piešťany aj Banská Bystrica.

11.03.2014 19:30
ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad Foto: ,
Zľava: Ján Románek z Piešťan, Tomáš Sýkora z Popradu a Martin Škadra z Piešťan v druhom štvrťfinálovom zápase ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad.
debata (1)

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) – stav série: 2:0
Góly: 10. Stupka (Chylo, Holovič), 11. T. Melichárek (V. Nemec) – 43. Fabian (Ľ. Vaic, Kurali)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Lokšík – Holienka, Valach, 1251 divákov
Piešťany: T. Tomek – Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník – S. Saliji, Peško, Lušňák – T. Melichárek, Mišura, V. Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka
Poprad: Masalskis – Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Látal, Makovský, Dinda – A. Lapšanský, Štals, T. Sýkora – A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký – S. Takáč, Ľ. Vaic, Matúš Paločko – Drábek, Belluš, L. Paukovček – M. Nagy

Už v 2. min sa ocitol vo výbornej šanci nováčik v zostave „kamzíkov“ Paukovček, ale na Tomeka nevyzrel. V 6. min mali domáci výhodu presilovej hry, ale neujali sa do vedenia, hoci na to mali príležitosti Mišura aj Lušňák. Na začiatku 10. min otvoril skóre duelu Stupka, keď peknú akciu Holoviča s Chylom zakončil Stupka presnou strelou pod hornú žŕdku – 1:0.

O necelých 80 sekúnd už domáci vyhrávali o dva góly, keď sa v nájazde na hosťujúceho brankára Masalskisa presadil Melichárek – 2:0. Tréner Popradu si ihneď vyžiadal oddychový čas, aby svojich zverencov upokojil. Onedlho mali hostia výhodu štvorminútovej presilovky, ale gólovo ju nevyužili.

V úvode druhej časti hrali domáci v početnej prevahe, ale Filip ani Mišura svoje tutovky nepremenili. V 27. min nevyužil Peško ideálnu prihrávku od Lušňáka. Domáci mali v druhej časti viac z hry a držali svojho súpera na dištanc.

Na začiatku záverečnej tretiny hrali Popradčania presilovku o dvoch hráčov, no nepresadili sa. V 43. min sa im podarilo znížiť strelou Fabiana od modrej čiary. Následne sa rozpútal urputný boj, obe mužstvá sa snažili zodpovedne brániť a nedať súperovi príležitosť na strelenie gólu. V závere stretnutia mali Popradčania opäť výhodu presilovky, odvolali brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Piešťany vedú vo štvrťfinálovej sérii 2:0 na zápasy.

Hlasy:

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): „Som rád, že sme zvládli druhý zápas. Využili sme výhodu na domácom ľade. Súper bol aktívnejší, my sme sa chytili v presilovke. Dnešný zápas rozhodli dva góly. Druhá tretina bola z našej strany dobrá, bohužiaľ, nepodarilo sa nám upraviť skóre. V tretej časti sme hrali zo zabezpečenej obrany, avšak v následnom oslabení sme dostali gól. Chalani dnes preukázali veľkú obetavosť a bojovnosť, čo nás priviedlo k víťazstvu. Mrzí ma nízka návštevnosť, pretože si myslím, že sa hrá z oboch strán pekný hokej.“

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): „Dnes sme mali omnoho lepší vstup do zápasu. Vypracovali sme si príležitosti, ale nepodarilo sa nám dať gól. Urobili sme dve veľké chyby a domáci viedli 2:0. V druhej tretine mal súper jasne navrch. V tretej časti hry sme boli lepší, mali sme šance, ale dnes nás domáci brankár ‚vychytal‘. Ak by sme lepšie hrali presilovky, výsledok by bol iný.“

HC'05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) – stav série: 2:0
Góly: 7. Kafka (Handlovský, Macháček), 56. Lunter (Rapáč, Zigo), 57. Zigo (Rapáč, Lunter), 60. Saracino (M. Hudec) – 22. Obdržálek (Lažo, Vyrůbalík)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Bambúch (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jonák, Orolín – Bednár, Snášel, 1903 divákov
Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Rosandič – M. Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Veilleux, Zigo, Rapáč – Kadura, T. Matoušek, R. Konečný – Lamper (od 18. min)
Skalica: M. Lipovský – Vyrůbalík, Barák, Gründling, Trška, T. Staňo, M. Sloboda, Luža, L. Kozák – Lažo, R. Školiak, Obdržálek – Kutálek, B. Mráz, Šátek – R. Kropáč, Stieler, B. Jankovič – Kudrna, T. Mikúš, M. Preisinger

Už v 1. min sa ocitol v šanci Kafka, no nenašiel medzeru medzi betónmi Lipovského. V 3. min pohrozil na opačnej strane v presilovke Školiak, Kalemba bol pozorný. Gólu sa diváci dočkali v 7. min – Handlovský prešiel popri mantineli, prihral voľnému Kafkovi a ten poslal puk pod hornú žŕdku. Odpovedať mohol Kudrna, no neuspel a hru mali v rukách domáci.

V 13. min nedostal puk do prázdnej bránky Heizer a neujal sa ani bekhendový pokus Konečného. Záhoráci v závere prvej tretiny dostali možnosť 27-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú nevyužili.

Po prestávke sa hostia zahryzli do „baranov“, z dorážky sa po Lažovej strele presadil Obdržálek – 1:1. Prišli aj ďalšie šance Mráza, Kutálka a Laža, bystrický tréner Országh musel siahnuť po oddychovom čase. Tímová porada domácich zastavila skalický uragán, v 28. min pohrozil White. V druhej polovici zápasu mali hokejisti spod Urpína šťastie, keď po strele Gründlinga zazvonila žŕdka.

V tretej tretine sa snažil zmeniť nerozhodný stav Jankovič, ocitol sa v troch streleckých pozíciách, no Kalembu neprekonal. V 50. min bol pri ľavej žŕdke opäť voľný Jankovič, ale bekhendovým pokusom sa nepresadil. Záhoráci mali navrch, boli pohyblivejší, no v 56. min vystrelil po rýchlom prechode do útoku z ľavej strany Lunter a tečovaný puk skončil za Lipovským – 2:1.

Gólovú poistku pridal o minútu neskôr Zigo po zakončení spomedzi kruhov a umlčal súpera. V poslednej minúte upravil stav na 4:1 v oslabení gólom do prázdnej bránky Saracino, Banskobystričania vyhrali aj druhý domáci zápas play-off.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Odohrali sme solídnu prvú tretinu. Po góle sme mali ešte dve vyložené šance, ale netrafili sme ani prázdnu bránku, mohli sme rozhodnúť skôr. Naopak, druhá tretina nám absolútne nevyšla. Už na jej začiatku sme inkasovali gól, potom sme boli v kŕči, útok sa valil za útokom, nejako sme to však prečkali. V tretej tretine sme hrali na tri formácie, ale Skalica bola stále aktívna. Zamerali sme sa na bránenie a vyšli nám brejkové situácie, z ktorých sme rozhodli. Tento zápas musí byť pre nás poučením, nevyšiel nám podľa predstáv. Dôležité je, že sme vyhrali a ideme do Skalice za stavu 2:0 v sérii.“

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Ťažko sa nám hodnotí tento zápas. Mal opačný priebeh ako pondelňajší. Súper bol v prvej tretine aktívnejší a podarilo sa mu skórovať. V druhej sme však aktívni boli viac my, a to výrazne. Častejšie sme strieľali, ale stroskotali sme na slabej efektivite. Záver zápasu patril Bystričanom, ktorí hrali defenzívne veľmi dobre, odolávali našim útokom a strelili druhý gól, ktorý nami zatriasol. Potom sme sa už nedokázali vrátiť späť do zápasu ani v hre bez brankára pri našej presilovke. Súper bol dnes trpezlivejší, disciplinovanejší.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #ŠHK 37 Piešťany