Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič nie je stratené, veria vo Zvolene

V sérii medzi Nitrou a Zvolenom je stav po dvoch zápasoch 2:0 v prospech favorita. Hostia strelili pod Zoborom jediný gól, pričom sami inkasovali osem.

10.03.2014 17:59
Henrich Ručkay, Nitra - Zvolen Foto: ,
Henrich Ručkay pred bránkou Zvolena.
debata

„Oba duely sme zvládli dobre takticky, v oboch sme boli lepší než súper. Rozdiel bol len v tom, že v prvom nám nepadali góly a v druhom už hej,“ zhodnotil úvod štvrťfinálovej série skúsený obranca Nitry Dušan Milo.

Brankár Robert Kristan potvrdil výbornú formu zo základnej časti a v nedeľu pridal k čistému kontu aj jednu asistenciu. „Puk vyhadzoval, bola to zhoda náhod,“ zasmeje sa Milo a výkonom nitrianskej brankárskej jednotky dodá: „Drží si stabilnú výkonnosť. Môžeme sa na neho spoľahnúť.“

Zvolenčania odchádzali z Nitry sklamaní, ale hlavy nevešajú. „Chceli sme vyhrať aspoň jeden duel. Nič však nie je stratené. Nitra využila domáce prostredie, teraz sa o to pokúsime aj my. V základnej časti sa nám doma až tak nedarilo, azda to bude v play off iné. Ak chceme uspieť, musíme premieňať šance a využívať presilové hry. Bez toho to nepôjde,“ hovorí obranca Zvolena Peter Hraško.

Čo musia zmeniť, aby sériu aspoň zdramatizovali? „Pridať na dôraze. Ísť pred bránku, tlačiť sa do brankára a prípadne dotlačiť puk dnu aj s ním. Nesmieme dopriať toľko priestoru Stümpelovmu útoku. S pukom to vedia a dokážu využiť každú príležitosť, čo ukázali v druhom zápase,“ naznačuje Hraško.

Druhý súboj poznačilo veľké množstvo vylúčených i šarvátky, už za rozhodnutého stavu. „Pritrafí sa aj bitka. Patrí to k play off. Chceli sme domácim ukázať, že sa ich nebojíme. No konkrétne situácie vyplynuli z hry,“ vraví Hraško. Nitrania sa hnevajú za zranenie dvojice König, Pupák. „Boli to zbytočné kontakty – jednoznačné fauly. I keď ich rozhodcovia nevideli. Najmä zákrok na Königa, zozadu na mantinel, bol škaredý,“ tvrdí Milo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Nitra #Dušan Milo #Peter Hraško