Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vaic: Play off chceme začínať doma

Hokejisti Popradu zdolali v dôležitom utorňajšom zápase Piešťany 6:3, vzájomnú bilanciu s týmto súperom si naklonili na svoju stranu a udržali si nádej na štvrtú priečku, ktorá v play off zaručí výhodu domáceho prostredia.

27.02.2014 09:00
Ľubomír Vaic, Martin Chovan Foto: ,
Útočník Popradu Ľubomír Vaic padá po zákroku Martina Chovana z Košíc.
debata

„Prvá tretina bola z oboch strán opatrná, bojovalo sa najmä o stredné pásmo. Paradoxne, naštartoval nás inkasovaný gól. Potom sme už mali výrazne viac z hry,“ tvrdí skúsený útočník Popradčanov Ľubomír Vaic.

Prikladali ste duelu proti Piešťanom väčšiu dôležitosť?
Dobre vieme, že práve s Piešťanmi sa pravdepodobne stretneme v play off. Zápas sme brali aj ako test z tohto pohľadu. Navyše, ešte stále môžeme súpera preskočiť a začínať play off na domácom ľade. Teraz strácame na Piešťany už len tri body.

Aká dôležitá je pre mužstvo výhoda domáceho prostredia?
Ukázalo sa to napríklad aj vlani v našom štvrťfinále s Košicami. Všetky tri domáce zápasy sme vyhrali, no u nich sme neuspeli ani raz a sezóna sa tým pre nás skončila. Aj Piešťany vtedy vyradili Skalicu v siedmom zápase na ich ľade. Preto spravíme všetko preto, aby sme boli štvrtí. Prvý krok je výhra v piatok v Skalici, aby sme mali istotu, že horší ako piati už nebudeme. Piešťany idú do Košíc, ak tam prehrajú a my uspejeme, preskočíme ich v tabuľke.

Vo vzájomných zápasoch hovorí vo váš prospech jeden gól. Vedeli ste pred utorňajším súbojom, že práve výhra o tri góly vám takto pomôže?
Vôbec sme o tom nevedeli, mysleli sme len na víťazstvo. Aký dôležitý bol náš posledný gól, sme zistili až po stretnutí.

Vyhrali ste druhý zápas za sebou, predtým ste však ťahali štvorzápasovú sériu prehier. Čím bola spôsobená?
Mali sme ťažších súperov a odohrali sme smolné zápasy, ale najmä nám chýbali brankár Masalskis a center prvého útoku Štals, ktorí reprezentovali Lotyšsko na olympiáde. Nebolo jednoduché nahradiť ich.

Ako ste lotyšských reprezentantov privítali v kabíne?
Sme na nich hrdí a najmä radi, že sa vrátili zdraví. Olympiáda im vyšla, tréner mal k ich vystúpeniu príhovor a od manažéra dostali ocenenie.

V utorok ste sa museli zaobísť bez svetelnej tabule. Nechýbala vám?
Patrila HC Lev a v dražbe ju získala nejaká firma, ktorá žiada veľmi vysoký nájom. Situáciu teraz rieši mesto. Je pravda, že sme na ňu boli zvyknutí. Hoci stará tabuľa je na opačnej strane, stále sme pozerali na tú, čo nefungovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #ŠHK 37 Piešťany