Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler vo Zvolene skončil. Neutekám z potápajúcej lode, vraví

Tréner hokejistov HKM Zvolen Július Šupler sa rozhodol v stredu abdikovať na svoju funkciu.

26.02.2014 16:42
Július Šupler Foto: ,
Július Šupler na striedačke Zvolena.
debata (2)

Skúsený 63-ročný kouč (nar. 27. októbra 1950) prišiel pod Pustý hrad v polovici októbra, keď nahradil Čecha Lubomíra Oslizla. V čase jeho príchodu bol úradujúci majster na 10. mieste extraligovej tabuľky so ziskom 13 bodov z dvanástich stretnutí. V súčasnosti po 53 odohraných súbojoch je Zvolen na 7. priečke a má 66 bodov. Tri kolá pred koncom základnej časti zatiaľ nemá istotu play-off, pred deviatym Martinom má päťbodový náskok.

Šupler končí pri mužstve po utorňajšej domácej prehre 3:6 so Skalicou. „Po zvážení všetkých skutočností, rokovaniach s hráčmi, vedením klubu som sa rozhodol abdikovať na súčasnú funkciu v klube. Možno môj odchod bude vhodným podnetom pre hráčov a klub, aby sa zmobilizovali a dotiahli ciele do želaného stavu. Bol by som nerád, ak by moja osoba mala byť príčinou neúspechu. Z týchto dôvodov dávam šancu všetkým zainteresovaným, aby ukázali vlastný potenciál a dosiahli stanovené ciele. Nie je to únik z potápajúcej sa lode. Je to snaha pomôcť zvolenskému hokeju sa spamätať, zmobilizovať. Urobil som všetko, čo je v mojich silách, schopnostiach. Hráči sú pripravení dobre, vedia hrať hokej, je len na nich, ako to prezentujú pred verejnosťou a v zápasoch. Držím im palce a teším sa na všetky ich úspechy,“ uviedol Šupler.

Skúsený kouč začínal trénerskú kariéru v Poprade, neskôr viedol Liptovský Mikuláš, Trenčín, bol asistentom v Portlande vo WHL, hlavným koučom v Slovane Bratislava, Jaroslavli, Rige, CSKA Moskva a Donecku. Slovensko viedol v rokoch 1993 až 1996 a potom 2006 až 2008.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Šupler