Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skaličania túžia po piatej, no berú aj šiestu priečku

Hokejisti Skalice vyhrali vo štvrtok v Žiline 5:3, víťaznú sériu natiahli na tri zápasy a na šiestej priečke sa odpútali od svojho prenasledovateľa Zvolena na šesť bodov.

21.02.2014 20:00
Peter Trška, Peter Bartoš, HC Košice, HK 36... Foto: ,
Peter Trška z HK 36 Skalica (vľavo) a Peter Bartoš z HC Košice v zápase 44. kola hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 medzi HK 36 Skalica a HC Košice. Skalica, 26. január 2014.
debata

„Zápas bol veľmi dôležitý najmä pre domáce mužstvo. Žilinčania potrebujú bodovať, my sme boli pod menším tlakom. Som rád, že sme nadviazali na predchádzajúce zápasy. Napriek tomu, že počas olympiády sme museli výrazne meniť zápasové mikrocykly, zvládli sme to dobe,“ tvrdí tréner Záhorákov Andrej Výboh.

Jeho zverenci počas trvania hokejového turnaja v Soči odohrali tri zápasy a všetky vyhrali. Štyri kolá pred koncom základnej časti im tak so ziskom 72 bodov patrí šiesta priečka. Piaty Poprad má 77 a siedmy Zvolen 66 bodov. S oboma mužstvami sa ešte Skaličania stretnú. Vo Zvolene odohrajú najbližší duel v utorok.

„Bude to priamy súboj o šieste miesto. Zvolenčania sa nepochybne chcú posunúť vyššie, nikto asi totiž netúži naraziť v prvom kole play off na Nitru. Šiesta priečka je z pohľadu sily súpera podstatne zaujímavejšia,“ naznačuje Výboh.

Aký cieľ si v Skalici stanovili pre zvyšné štyri súboje? „Stále platí, čo sme hovorili aj predtým – chceme ísť do play off z čo najlepšej pozície. Ak to vyjde na piate miesto, budeme radi. Udržať si šieste je však základ,“ tvrdí skalický kouč.

Sila Skalice v play off bude závisieť aj od toho, ktorých hráčov zo Slovana bude mať k dispozícii. „Verím, že nám Bratislavčania niektorých uvoľnia. Zatiaľ je to však predčasná otázka,“ dodal Výboh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #skalica #extraliga #HK 36 Skalica #Play Off