Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handlovský: Zvolenu máme čo odplácať

Zápas v Skalici zvládli aj bez hlavného trénera a už sa sústredia na derby so Zvolenom. Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali v nedeľu na Záhorí 3:1 a dobre sa naladili na dnešný prestížny súboj s odvekým rivalom.

10.02.2014 15:06
LukṚ Handlovský Foto: ,
LukṚ Handlovský.
debata

„O našom triumfe rozhodlo premieňanie šancí. Dostávali sa do nich oba tímy, no zatiaľ čo my sme už v úvode dve využili, súper sa strelecky trápil. Podržal nás brankár Kalemba a mali sme aj kus šťastia,“ priznal útočník Banskobystričanov Lukáš Handlovský.

Vzájomné súboje Zvolena a Banskej Bystrice majú vždy extra náboj a sú veľkým ťahákom pre divákov. Banskobystričania v nich v sezóne zatiaľ ťahajú za kratší koniec. Prvé dva síce vyhrali zhodne 2:1, potom však nasledoval výprask vo Zvolene 0:8, domáca prehra 1:6 a ďalšie zaváhanie u susedov 1:4.

„Máme im čo vracať. Diváci istotne nezabudli na dva zbabrané súboje a my tiež nie. Veľmi chceme v utorok zvíťaziť a potešiť našich priaznivcov. Určite bude na tribúnach vynikajúca atmosféra,“ verí Handlovský.

Spolu so spoluhráčmi sa musí v týchto dňoch vyrovnať aj s oslabením na lavičke. Hlavný tréner Vladimír Országh je totiž asistentom Vladimíra Vůjteka na olympiáde v Soči a hokejistov Banskej Bystrice tak má dočasne pod palcom Miroslav Chudý.

„Tréningy sú rovnaké ako predtým. Viac-menej sa nič nezmenilo. Zmenu som necítil ani počas zápasu, hoci takto má toho Miroslav Chudý viac na starosti,“ poznamenal 27-ročný krídelník.

Trénerovi aj slovenským hokejistom v Soči bude držať palce. Zápasy si v televízii istotne nenechá ujsť. „Kuzminovej zlato som nevidel, keďže v tom čase sme sa už pripravovali na zápas. Pozrel som si zatiaľ mužský biatlon. Uvidíme, čo mi okrem hokeja dovolí pozerať malý syn Martin,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Handlovský #HC 05 Banská Bystrica