Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne sa iskrilo. Pobil sa i Lašák

Hokejisti Dukly Trenčín a HC '05 Banská Bystrica sa postarali o nové maximum v počte trestných minút v tejto sezóne Tipsport extraligy.

06.01.2014 10:02
Ján Lašák Foto: ,
Ján Lašák.
debata

Hlavný arbiter Tomáš Orolin udelil v nedeľňajšom súboji dokopy 216 trestných minút. Domáci ich inkasovali 113, zvyšných 103 dostali hostia.

S vyššími trestami sa roztrhlo vrece v druhej polovici tretej tretiny. Najskôr sa pobili Martin Nemčík s Kelseym Wilsonom, obaja dostali za údery tresty na 5 a 10 minút a automaticky aj do konca duelu.

V čase 59:40 min pri tlaku Banskej Bystrice podrazil Michal Hudec zozadu Jána Lašáka a hostia skórovali do prázdnej bránky. Trenčianskeho brankára to poriadne rozzúrilo a vykorčuľoval za kapitánom súpera. Na ľade vznikla šarvátka, po ktorej dostal Lašák podľa štatistík na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja desaťminútový osobný trest a navyše aj trest v hre, po ktorom má automaticky zastavenú činnosť na jeden duel.

Hudec inkasoval vylúčenie na 5+DKZ za napadnutie, za údery dostali rovnaké tresty aj Trenčan Anton Pozník a Banskobystričan Chris Saracino. Lašáka nahradil v bránke Dukly Adam Nagy a domáci udržali vedenie 2:1.

Doterajšie tohtosezónne maximum držal do nedele súboj medzi HKm Zvolen a HC '05 Banská Bystrica, v ktorom 15. novembra rozdali 105 trestných minút. Absolútnym extraligovým maximom je vlaňajší šiesty štvrťfinálový duel medzi Popradom a Košicami (3:0), v ktorom hlavní arbitri Juraj Konc a Peter Lokšík rozdali 476 trestných minút (Poprad 231, Košice 245). Zapotili sa predovšetkým v posledných 51 sekundách tretej tretiny, v ktorých bolo na ľade množstvo nervozity a dve hromadné bitky. Popradčania v nich inkasovali 217 trestných minút, Košičania ešte o 12 viac. Dovtedy udelili domácim 7 a hosťom 8 dvojminútových vylúčení.

Svetový rekord v počte trestov drží súboj medzi Čechovom a Omskom z januára 2010, ktorý rozhodcovia ukončili už po necelých 4 minútach hry. V spomenutom súboji v priebehu necelej minúty vypuklo niekoľko bitiek, ktoré vyústili do výnimočnej situácie, keď ani jeden zo súperov nemal dostatočný počet hráčov. Celkovo rozdali arbitri hráčom 607 trestných mi­nút.

V NHL drží rekord súboj Ottawy s Philadelphiou z marca 2004 (419 trestných minút). V zámorí sú však v štatistikách v porovnaní s Európou rozdiely v evidencii a časovom údaji pri vyšších trestoch do konca duelu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Ján Lašák