Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzin: Mám byť väčší sebec, vraví mi tréner

V utorkovom derby zápase načal hokejista Peter Zuzin vedúcim gólom Banskú Bystricu. Zvolen na jej ľade dokorčuľoval k hladkému víťazstvu 6:1.

11.12.2013 17:41
Peter Zuzin Foto: ,
Peter Zuzin.
debata

„Domáci sú pre nás v extralige najväčším rivalom. Naše vzájomné stretnutia sprevádza vyššia motivácia hráčov, funkcionárov i fanúšikov. Sme radi, že sme im spravili radosť,“ vraví 23-ročný útočník Zvolena Peter Zuzin.

Prvé dva zápasy vyhrala tesne Banská Bystrica, ďalšie dva vysoko Zvolen (8:0, 6:1). Čo sa zmenilo?
Do tohto ročníka extraligy sme vstúpili zle, do toho zapadli aj prvé dve stretnutia proti Banskej Bystrici. Nevedeli sme sa dostať do tempa, nehrali sme dobre ani ako jednotlivci. Prehráte pár zápasov – a už sa veziete na demotivačnej vlne. A tak vedenie pristúpilo k zmene trénera. Príchodom skúseného Júliusa Šuplera sme postupne herne ožívali.

Čo priniesol nový kouč?
Na tréningoch nás rôzne motivuje – aj stávkami. Vie uvoľniť atmosféru, čo pri tvrdej zaberačke dobre padne. Tréningy sú pestrejšie i zábavnejšie.

Aké úlohy ste od neho dostali?
Mám častejšie strieľať, byť väčší sebec, nielen prihrávať.

Prospieva vám to? Dávate viac gólov?
Do príchodu pána Šuplera som dal tuším tri, z toho dva Košiciam a potom dlho nič. Teraz mám na konte sedem.

V utorok ste dva strelili aj Banskej Bystrici. Kedy ste vedeli, že zápas vyhráte?
V hokeji si nemožete byť istý, ani keď vediete o tri góly. Keď sme však vyhrávali 4:0, bolo by veľmi zlé, keby sme takto rozbehnutý zápas nedoviedli do víťazného konca. Domáci fanúšikovia už stíchli, o to viac sme počuli našich. Najvernejší chodia s nami aj na zápasy k súperom, vždy sa im poďakujeme za podporu.

Zvolen sa už odlepil od extraligového dna. Dýcha sa mužstvu lepšie?
Oveľa lepšie. Dosiahli sme tretie víťazstvo v sérii, chceme sa v tabuľke posunúť vyššie.

Kam až?
Trúfame si byť po základnej časti v prvej štvorke. Považujem to za reálne.

Ako vyznie porovnanie majstrovského kádra so súčasným?
Súčasný má približne rovnakú kvalitu.

Spomína sa v kabíne aj obhajoba titulu?
Dôležité je ísť do play off z čo najvyššieho miesta. V kabíne sa o tom ešte nehovorí, no vieme, že od majstra sa to očakáva. Prečo nie?**

V novembri na Nemeckom pohári ste mali v slovenskej reprezentácii premiéru, absolvujete v nej aj najbližšie podujatie vo švajčiarskej Arose. Čakali ste pozvánku?
Tajne aj áno, no istotu som nemal. Som rád, že dostávam ďalšiu šancu. Už viem, čo ma čaká, mám ďalšiu možnosť ukázať, čo vo mne je, posunúť sa ďalej.

Nominácia je už známa. Poznáte sa so všetkými hráčmi?
Niektorých ešte osobne nepoznám, najmä s hráčmi z KHL som sa nemal kde stretnúť. Veľmi si želám, aby sme skončili lepšie ako v Mníchove, kde sme obsadili posledné štvrté miesto. Teraz však odohráme len dva zápasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Šupler #Peter Zuzin