Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko sa chytil gólmi dvadsiatke

Na západnom Slovensku pozbierali šesť bodov v priebehu troch dní a v piatok ich čaká ďalšia dlhá štreka rovnakým smerom.

28.11.2013 11:00
debata

Hokejisti Košíc vyhrali v nedeľu v Trenčíne (4:3) a o dva dni neskôr aj v Piešťanoch (5:1). Dobre im padlo, že nemuseli merať dlhú cestu štyrikrát, ale len dva razy, keďže dve noci prespali v Piešťanoch. „Za súpermi sa nacestujeme najviac zo všetkých, preto je príjemné, keď sme ušetrili aspoň nejaký čas v autobuse. Prispelo to k nášmu dobrému výkonu v Piešťanoch. V piatok nás však čaká najdlhšia cesta – do Skalice. Dúfam, že bude rovnako úspešná,“ tvrdí útočník Tomáš Marcinko.

Košičania sa vďaka zakopnutiu Nitry s Trenčínom odpútali svojmu prenasledovateľovi na čele tabuľky už na šesť bodov. „Vystúpenia súperov a pohyb v tabuľke sledujeme, ale v prvom rade sa sústreďujeme na vlastnú hru. Ak budeme víťaziť, tak nás ostatné výsledky ani nemusia zaujímať,“ naznačuje 25-ročný center.

Osemnásobný slovenský reprezentant sa v sezóne pomalšie rozbiehal, ale v ostatných štyroch dueloch nastrieľal tri góly a pridal aj tri asistencie. Minulý týždeň v Bratislave proti extraligovej dvadsiatke si dvoma gólmi otvoril strelecký účet. V utorok v Piešťanoch pridal ďalší. „Veľmi mi pomohli góly v Bratislave, uľavilo sa mi. Spaľovanie šancí mi už liezlo na nervy. Priklonilo sa na moju stranu i šťastie, skóroval som totiž potom, ako sa puk odrazil od chrbta protihráča,“ prezradil.

Jeden z adeptov na dres národného tímu momentálne nastupuje v Košiciach vo štvrtej päťke s Češíkom a Sojčíkom. „V Košiciach sú jednotlivé formácie veľmi vyrovnané a je v podstate jedno či hráte v prvom alebo štvrtom útoku. Momentálne nám to klape. Je trochu netradičné, že hráme spolu dvaja centri – ja a Češík, ale našou úlohou je prispôsobiť sa požiadavkám trénera,“ dodáva Marcinko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #extraliga #Marcinko