Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre nás je každý zápas existenčný, tvrdí tréner Dukly

Na striedačku hokejistov Trenčína sa postavil od 20. extraligového kola. Milan Staš sa vrátil do Dukly, v ktorej vojenčil. "Vtedy bola celkom iná situácia, takmer všetci hráči boli na základnej vojenskej službe. Dnes z toho ostala len značka Dukla, ale aj niektorí páni ľadári a známi, s ktorými siom sa rád zvítal. Do Trenčína som sa tešil vždy, aj keď som bol súper," vraví skúsený tréner.

28.11.2013 09:00
milan staš, hokej Foto: ,
Milan Staš
debata

Dukla pod vaším vedením získala v šiestich zápasoch päť bodov za dve víťazstvá po samostatných nájazdoch a jednej prehry v predĺžení. Čakali ste vyšší zisk?
Vzhľadom na to, že s výnimkou domácej prehry 0:3 s Piešťanmi sme ďalšie stretnutia vyhrali alebo prehrali o gól, mohli sme mať viac bodov. V Poprade sme ešte minútu pred koncom viedli, no hráči nevyriešili vhodne jednu situáciu, keď mali puk takmer pod kontrolou. Domáci vyrovnali a v predĺžení strelili víťazý gól. Siahali sme na tri body, dostali sme jeden.

Čo chýbalo, aby namiesto tesných prehier prišli výhry?
Najmä skúsenosť. Nečakal som, že naši najskúsenejší hráči, majstri sveta z Göteborgu, sa rozutekajú tak skoro. Ale – svoje si odohrali, každému dožičím dobrý angažmán. Je to však pre nás citeľná strata, už s nami netrénuje ani Rišo Lintner. Ostal len brankár Jano Lašák – a najmä jeho zásluhou sme v utorok v Nitre vyhrali po samostatných nájazdoch.

Bol to zatiaľ najlepší výkon Dukly pod vaším vedením?
Vzhľadom na to, že v Nitre sa body nezískavajú ľahko, sme len druhé mužstvo, ktoré tam vyhralo, tak možno aj áno. Sme veľmi radi, že ten zápas nám vyšiel.

Trénovali ste vekovo mladšie mužstvo?
Seniorské tuším nie. To mi však neprekáža, poznám situáciu v Dukle. Chlapci trénujú i hrajú s veľkou chuťou, no musíme byť trpezliví a pozitívni. Keď som prišiel, ráno som nevedel, aká zostava nastúpi večer na zápas.

Traja majstri sveta z tímu odišli. Doplníte káder? Ktorý post si to žiada najviac?
Pozeráme sa po hráčoch, no naše možnosti sú limitované. Potrebovali by sme posilniť útok, aby sme vedeli byť efektívnejší. Zatiaľ musíme ryľovať s takým rýľom, aký máme. Čoskoro sa do zostavy vrátia maródi Pozník a Mikula, aj to nám pomôže. Som rád, že diváci tiež vnímajú neľahkú situáciu a stoja pri tíme. Po tesnej prehre s Košicami mužstvo odprevadili potleskom. Videli, že hráči nechali na ľade všetky sily.

Aký cieľ ste dostali od vedenia klubu?
Každý tím extraligy chce postúpiť do play off, nás nevynímajúc. Pokúsime sa o to.

Koho považujete za najväčších konkurentov v súboji prinajmenej o ôsmu priečku, poslednú postupovú do vyraďovacej časti?
My sa sústreďujeme na naše výkony. Pre nás je každý zápas existenčný. Pri troch bodoch za víťazstvo sa situácia v tabuľke často mení, preto je aj pre nás dôležité čo najviac bodovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Dukla Trenčín #Staš