Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé miesto nepreceňujeme, vraví tréner Nitry

Hokejová extraliga má nového šéfa - Nitru.

18.11.2013 23:29
Antonín Stavjaňa Foto: ,
Tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa (v strede)
debata

V piatok pred domácim zápasom proti Košiciam strácala na vtedy vedúci tím päť bodov, po nedeľňajšom kole ho už vystriedala na čele. Oba víkendové zápasy vyhrala, kým Košice, najväčší favorit súťaže, oba prehrali. Piatkový vzájomný súboj prvého s druhým na nulu, prvý raz v tomto ročníku nedali gól. Nitra si tak jediná stále drží domácu neporazenosť, má najproduktívnejší útok i najlepšiu obranu.

„Proti Košiciam sme podali výborný výkon. Kompaktný, s patričným nasadením, podložený odušenenou hokejovosťou. Zdolali sme najlepší tím extraligy, ale či sme odohrali aj najlepší zápas, si netrúfam povedať,“ podotkol tréner Antonín Stavjaňa. S Nitrou pred ôsmimi rokmi vyhral základnú časť. Môže podobný kúsok zopakovať aj teraz?

„Pred ôsmimi rokmi Slovan i Košice mali slabšiu sezónu, využili sme ich zaváhanie. Aj vtedy, aj teraz vediem kvalitné mužstvo, pár hráčov zo súčasného kádra bolo aj vo vtedajšom. Teší nás, že sme sa dostali do pohody, ale držíme sa pri zemi. Útlm doľahne na každé mužstvo. V úvode sme sa ťažko rozbiehali, istý čas sme sa pohybovali v druhej polovici tabuľky,“ pripomína kouč.

„Na prvé miesto nás vyniesla zhoda okolností, Košice stále považujem za najsilnejší tím extraligy. Majú vyrovnané, veľmi kvalitné mužstvo. Nastúpili sme so špeciálnou motiváciou pokúsiť sa ho zdolať. Podobne pristupujú k stretnutiam proti nim aj iné mužstvá,“ naznačuje bývalý vynikajúci obranca. Vzápätí dodá, v čom tkvie sila Nitry.

„Rozchytal sa brankár Kristan, obranu máme dobre poskladanú z vhodných typov hráčov – len nesmú zmätkovať. V útoku nás ťahá Stümpelova formácia s Tománkom a Novákom na krídlach. Veľmi dobre si počína aj štvrtý útok na čele so skúseným Andrejom Kmečom. Spomedzi extraligistov máme najlepší štvrtý útok,“ prízvukuje Stavjaňa.

O tom, že najvyššia slovenská súťaž je vyrovnaná, sa presvedčil v nedeľu. V Žiline viedli jeho zverenci 3:0, no dovolili domácim stretnutie zdramatizovať.

„Za stavu 3:3, keď mala po jasnom náskoku naša obrana zlý deň, sa mohli domáci v presilovke ujať vedenia. Šesť minút pred koncom spálili čistú šancu, my sme svoju využili a v samom závere víťazstvo prikrášlili. V druhej tretine sme vypadli z tempa a mohli sme na to doplatiť. Súťaž je vyrovnanejšia ako vlani, nebezpečná je aj reprezentácia do dvadsať rokov, postupne ožíva aj Zvolen, obhajca titulu. Uvidíme, ako bude vyzerať tabuľka po Vianociach. O sile jednotlivých tímov naznačí viac než teraz.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonín Stavjaňa