Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvá nám chutia, vraví strelec Nitry

Obrazne - Nitre pribudol druhý hrad. Hokejový. Nitrania ťahajú na domácom ľade víťaznú šnúru, pre hostí je zatiaľ nedobytná pevnosť.

14.11.2013 19:18
Miroslav Kováčik Foto:
Miroslav Kováčik sa teší z gólu.
debata

V tomto ročníku v nej v desiatich zápasoch stratili len jeden bod. Vzali im ho Trenčania, domácim podľahli v predĺžení.

„Víťazná séria nám chutí. Patrím k športovcom, ktorí vždy chcú byť prví, či už ide o tréning alebo zápas. Každá séria sa raz skončí, ťažkú hlavu však z toho nemáme. Zápasy si doma užívame. Hráme vo vynikajúcej atmosfére, teší nás divácka priazeň,“ vraví skúsený útočník Miroslav Kováčik. S Nitrou zažil dobré i horšie časy, z najlepších má dve bronzové medaily. Dozrieva čas na ešte ligotavejší kov?

„To je ešte priskoro, extraliga nie je ani v polovici základnej časti. Aktuálne druhé miesto nás teší, no účet sa vždy robí až na konci,“ pripomína. Môže však porovnávať – je súčasné mužstvo lepšie než bronzový tím z minulého ročníka?

„Je približne rovnako silné, ba možno o málinko lepšie. Týka sa to najmä obrany, čo v minulosti nebola naša najsilnejšia stránka, máme i kvalitný útok. Mužstvo je vyvážené, má nitrianske jadro, čo je tiež dôležité. Oporou sa stáva slovinský brankár Kristan, zadné rady vystužil ostrieľaný Dušan Milo. Na tom, že sme v tabuľke vysoko, má veľkú zásluhu aj tréner Stavjaňa,“ vymenúva pozitíva jeden z najlepších strelcov tímu. Na konte má desať gólov – podobne ako Roman Tománek. Našiel streleckú hokejku?

„Viete, že áno? V porovnaní s predchádzajúcimi sezónami som sa rozhodol hrať s mäkšou – a som veľmi spokojný. Túto zmenu som mal urobiť už skôr,“ naznačí.

Za najväčšieho favorita extraligy považuje Košice. „Na ich ľade sme o gól prehrali, doma sme o gól vyhrali. Extraliga je vyrovnaná i zaujímavá. Na podmienky, aké sú na Slovensku, sa v nej hrá nadpriemerný hokej. Hovorím to úplne vážne,“ zdôrazní.

Nitra by rada natiahla úspešnú šnúru aj v ďalšom zápase pred vlastným publikom. Už dnes ponúkne pod Zoborom hokejový sviatok. Druhý tím extraligy hostí prvé Košice. Priblíži sa k lídrovi, ktorý má päťbodový náskok?

„Pokúsime sa o to. Košice sú po odchode Slovana do Kontinentálnej hokejovej ligy najsilnejším tímom i najväčším lákadlom pre divákov. Majú viacerých skúsených hráčov, no takých máme aj my. V stredu sme doma zdolali v kvalitnom zápase Poprad, čo bola vhodná generálka na vedúci tím. Verím, že diváci uvidia výborný hokej – a s víťazným koncom,“ vyslovil želanie 35-ročný krídelník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kováčik #HC Nitra