Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novým trénerom hokejistov Skalice je Výboh, Turek mieri do Chomutova

Hokejový klub HK 36 Skalica sa stal tretím v slovenskej extralige, ktorý mení trénera. Doterajší tréner Záhorákov Josef Turek odchádza do českého Chomutova, kde prevezme tamojšieho extraligistu.

08.11.2013 21:42
Skalica - Zvolen Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Na jeho miesto nastúpi Andrej Výboh, ktorý mal HK 36 prevziať už pred sezónou. Po konzultáciách s manažmentom Slovana Bratislava, ktorého je Skalica farmou, však napokon dostal šancu Turek. „O odchode Josefa Tureka už vieme. V ďalšom priebehu sezóny povedie naše mužstvo Andrej Výboh spoločne s doterajším asistentom Romanom Megom,“ informoval viceprezident HK 36 Skalica Tomáš Mikúš.

V extralige menili trénera už vo Zvolene a Trenčíne. Výboh je bývalý tréner slovenských mládežníckych reprezentácií do 16, 17 i 18 rokov. Štyridsaťpäťročný rodák z Banskej Bystrice (nar. 25. 8. 1967) bol naposledy diagnostikom a analytikom tréningového a zápasového programu v Slovane Bratislava.

Doterajší tréner hokejistov HK 36 Skalica Josef Turek povedie v ďalšej časti sezóny českého extraligistu Piráti Chomutov. Po vyriešení administratívnych záležitostí nahradí vo funkcii odvolaného Jiřího Čelanského. Turek pôsobil v najvyššej českej súťaži naposledy v minulej sezóne, keď priviedol Třinec do semifinále. S Chomutovom by mal podpísať zmluvu do konca sezóny.

Pirátom sa nevydaril vstup do nového ročníka. Po osemnástich zápasoch je mužstvo na poslednom 14. mieste so štrnástimi bodmi. Na desiatu priečku zaručujúcu účasť v predkole play off stráca 8 bodov. Čelanský prevzal Chomutov v závere januára 2013 a pre klub zachránil extraligu.

„Pred sezónou si postavil mužstvo, vybral a priviedol nových hráčov. My sme boli pripravení poskytnúť mu dostatočný priestor pre systematickú prácu. Nezbierali sme body podľa našich predstáv, ale nechceli sme pristúpiť k zmene unáhlene. Na situáciu sme reagovali postupnými krokmi. Prebehli osobné pohovory, hráčske zmeny a naposledy sme udelili aj finančné sankcie,“ povedal na klubovom webe generálny manažér Pirátov Jaroslav Veverka.

Josef Turek prešiel na lavičku Skalice pred touto sezónou. V minulosti viedol okrem Třinca aj Medveščak Záhreb, pôsobil pri junioroch Vsetína, Slavie a Slovana i pri českých mládežníckych reprezentáciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK 36 Skalica #Josef Turek #Andrej Výboh