Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Páľte na mňa naplno, vravím spoluhráčom

Hokejisti Trenčína sa stali najúspešnejším extraligovým tímom víkendu. Hoci stále sú na dne tabuľky, dvoma víťazstvami (jednom po samostatných nájazdoch) sa doťahujú na súperov pred nimi.

07.10.2013 20:20
Ján Lašák Foto: ,
Ján Lašák.
debata

„V nedeľu mala Banská Bystrica proti nám asi zlý deň,“ vraví brankár Ján Lašák. Majster sveta z roku 2002 si prvý raz v tomto ročníku udržal čisté konto a patril k oporám Dukly.

Žartovali ste, keď ste povedali, že vychytaná nula vás bude stáť desať percent z platu?
Povedal som, že prispejem nejakou čiastkou do tímovej pokladne, ako sa zvyčajne platí za čisté konto. S tým, že chalani vedia, že hrám zadarmo, takže vlastne osoh z toho mať nebudú… Nejaký obed však zaplatím. Patrí sa to.

Je už Dukla z najhoršieho vonku?
Všetci v to veríme, ale na nejaké veľké odhady je skoro. Neostáva nám nič iné než stále naplno makať. Dve výhry po sebe nás povzbudili, naznačili, že sme na lepšej ceste. Netreba to však preceňovať. V nedeľu sme v Banskej Bystrici vyhrali nielen pre súbeh dobrých okolnosti, ale sme aj solídne hrali. A aj ja sa cítim lepšie od zápasu k zápasu.

Vraví sa, že štyria majstri sveta, ktorí aktuálne obliekajú dres Dukly, odovzdávajú skúsenosti mladým hráčom. Priblížite, ako to vyzerá na tréningoch?
Snažíme sa o to na každom jednom. Najviac usmerňuje mladíkov Rišo Lintner. Ako to konkrétne vyzerá? Prízvukuje im, aby si zakričali a pýtali si prihrávku, keď sú voľní. Ja zasa chalanom vravím, aby na mňa pálili z plných síl, nešetrili ma, keď ma trafia a niečo ma zabolí. Nech do mňa idú pri dorážkach. Je to dobré pre nich – a aj pre mňa. Tak je to bežné vo vyspelom hokejovom svete. Snažíme sa spoluhráčom vysvetliť, že výsledky neprídu samé, ale len po tvrdej drine. Pripomíname im, že aj od nich závisí budúcnosť Dukly. Nás, starších a skúsenejších to tiež núti obracať sa, ako najlepšie vieme. Keď sme prišli do mužstva, aktivita na tréningoch stúpla. Snažíme sa odovzdať maximum.

Už ste si v Dukle zvykli? Beriete súčasné pôsobisko ako prechodné? Máte rovnakú motiváciu ako keby ste chytali v zahraničí?
Nerozlišujem, či chytám v Dukle alebo niekde inde, z motivácie mi neubúda. V Dukle sa cítim veľmi dobre, partia v kabíne funguje perfektne. Chytám, nič mi nechýba. Je to oveľa lepšie, než keby som bol vo Zvolene a len trénoval. Mám z toho veľmi dobrý pocit, verím, že z mladíckeho elánu sa niečo nalepí aj na mňa.

Považujete súčasné postavenie Dukly na chvoste tabuľky za prechodný jav?
Všetci si to želáme. Ak v súčasnom náročnom trende bude pokračovať, o tri roky môže opäť v extralige patriť k popredným tímom. Vychádzam z toho, čo tu vidím a zažívam. Iste, záleží to aj od financií. Je smutné, že Dukla, jedna z bášt slovenského hokeja, v súčasnosti živorí.

Odhadnete, ako dlho vydržíte v Dukle? Čakáte na dobrú ponuku?
V týchto dňoch riešime s agentom jednu ponuku. Najbližšie dni ukážu, či bude reálna.

Naznačíte, z akej súťaže prišla?
Kým to nebude isté, nebolo by odo mňa korektné povedať, kto sa ozval.

Je pre vás prioritou návrat do ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy? Omsk hľadá brankára…
Vrátiť sa do káhael by bolo úplne najlepšie. Je to najlepšia liga v Európe, najvyšší level. Každý športovec chce súťažiť na najvyššej úrovni a čo najčastejšie vyhrávať, mňa nevynímajúc. Som v najlepšom brankárskom veku, ešte sa nechystám končiť. Zaregistrovali sme, že Omsk hľadá brankára, no je na ňom, koho si vyberie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Ján Lašák